Vooruit Oostende klaagt slechte staat infomodules Groen Lint aan

© Gillian Lowyck
Gillian Lowyck

De meeste infomodules van het Groen Lint zijn in slechte staat. De teksten zijn afgebladderd of afgebleekt door de zon en niet meer leesbaar. Vooruit Oostende klaagt de toestand aan en pleit voor een herstelling en update.

Het Groen Lint is een grotendeels autovrije fietsroute van 35 km die de buitenrand van Oostende laat ontdekken. Het evenementenpark Nieuwe Koers, landbouwpark De Tuinen van Stene, de Oosteroeverduinen met het uitkijkpunt De Halve Maan, het Geuzenbos, de Oostendse Kreken en het natuurgebied De Zwaanhoek… Aan iedere interessante plek staat er een infomodule, een soort bank met extra informatie over de plek in kwestie. Die zijn nu in heel slechte staat.

“Van de acht infomodules zijn er nog twee in goede staat”, weten Peter Desnerck en Jeroen Soete van Vooruit Oostende. “De rest is er minder goed aan toe. Afgebladderd, niet meer leesbaar, afgebleekt door de zon… En dat terwijl veel mensen de fietsroute doen, zeker tijdens de zomer. De bepijling werd wel recent vernieuwd, maar de infomodules niet. We konden niet precies achterhalen wanneer die hier geplaatst werden, maar vermoeden dat het ondertussen toch al acht jaar geleden is.”

“Sindsdien is er ook heel wat veranderd en is de info op de modules dus ook aan vernieuwing toe”, gaan Peter en Jeroen verder. “We pleiten er dus voor dat de infomodules in ere worden hersteld en tegelijkertijd ook een update krijgen. En waarom geen QR-code toevoegen met audio waarbij er over het Groen Lint wordt verteld?”

Volgens bevoegd schepen Björn Anseeuw (N-VA) staat het herstel van de infomodules op de planning. “Alles van signalisatie wordt regelmatig bekeken en we kwamen inderdaad tot de conclusie dat deze infomodules in slechte staat zijn. Bovendien kijken we ook of de info nog relevant is en indien nodig geven we deze een update. De herstelling van de infomodules staat dus op de planning. Wanneer dit zal zijn, kan ik nog niet zeggen. Er is nog geen termijn op geplakt.” (GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier