Vooruit lanceert wijkbrievenbus in Oostende

Karel Labens, Didier Brissinck, Michael Vanhee en Rob Jonckheere lanceren de wijkbus. © GLO
Gillian Lowyck

Karel Labens, Didier Brissinck, Michael Vanhee en Rob Jonckheere van Vooruit Oostende lanceren samen een wijkbrievenbus. De vier mandatarissen wonen allen in de wijk Stene en willen op die manier een luisterend oor worden voor de bewoners.

Binnenkort zal je op verschillende plekken in Stene de wijkbus zien opduiken. In de rode brievenbus kunnen alle bewoners hun problemen en ideeën voor de wijk delen. Het idee kwam van wijkbewoners Karel Labens, Didier Brissinck, Michael Vanhee en Rob Jonckheere van Vooruit Oostende. “Wijkbewoners kunnen al een hele tijd bij ons aankloppen met hun problemen”, vertellen ze. “Met die problemen trekken wij dan naar het partijbestuur, de gemeenteraad, het bijzonder comité voor de sociale dienst… We krijgen er erg veel reacties op. Mensen komen nu al spontaan bij ons terecht. Maar omdat we merken dat niet altijd iedereen digitaal mee is, lanceren we nu de wijkbus. Wie dat wil, kan hier zijn of haar klachten of ideeën deponeren.”

“Mensen worden niet gehoord bij de stad”, gaan ze verder. “Wanneer ze een signaalkaart invullen, krijgen ze geen antwoord. Ook wij krijgen soms gewoon geen reactie op onze vragen, of krijgen te horen dat iets onderzocht wordt. Dat is erg frustrerend natuurlijk, maar we blijven wel druk zetten. We begrijpen dat het soms over het politieke spel gaat, maar niet antwoorden aan gewone burgers? Dat baart ons zorgen. Het kwam in het rapport van de ombudsvrouw terug en ook in de Stadsmonitor. Oostende kan nog heel wat stappen nemen op vlak van communicatie.”

Primeur voor Stene

De wijkbus zal eerst en vooral in de wijk Stene ingezet worden. Op gezette tijden zal de bus een tijdje in de wijk Baanhof staan, Stene Dorp, de Nieuwe Stad. “Waar en wanneer je de brievenbus zal vinden, zullen we op voorhand aankondigen door te flyeren in de buurt. We willen bovendien benadrukken dat dit over de partijgrenzen heen gaat. We hebben bewust de naam Vooruit niet vermeld op de brievenbus. Dit is iets wat iedere wijkbewoner aanbelangt, vinden we. Voorlopig staat de brievenbus enkel in Stene, als pilootproject. Indien het een succes is, kan het eventueel uitgebreid worden naar andere wijken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier