Voortaan kort parkeren in Pittemse Tielststraat

© (Foto JG)
Redactie KW

Tijdens de voorbije gemeenteraad van maandagavond 23 april besliste de raad dat in de toekomst in bepaalde delen van de Tieltstraat een systeem van kort parkeren zal ingevoerd worden.

Een aantal handelaars uit de Tieltstraat had bij de gemeente al verschillende malen aangegeven dat de straat vaak zodanig vol geparkeerd staat, dat hun klanten geen parkeerplaats meer vinden. De gemeente onderzocht de mogelijke oplossingen en een systeem van kort parkeren kwam als beste oplossing uit de bus en werd door de raad dan ook goedgekeurd.

In de toekomst zal ter hoogte van klantenwinkel de Pen, de beide apotheken en ter hoogte van slagerij Mestdagh-Braekevelt dan ook maar gedurende 15 minuten mogen geparkeerd worden. Dit zal gelden van maandag tot vrijdag van 8 tot 18 uur en op zaterdag van 8 tot 12 uur. De zones zullen afgebakend worden met de nodige verkeersborden en om het aanvangsuur van het parkeren te bepalen zal het plaatsen van de parkeerschijf verplicht worden.

Oppositieraadslid Kaat Dewaele (Groep 2012) vroeg nog of blauwe zone in de gehele Tieltstraat geen betere oplossing was, maar burgemeester Ivan Delaere (CD&V) gaf aan dat dit niet zo was. “Vele omwonenden – ook uit aanpalende straten – parkeren hier langdurig en bovendien zouden we voor de controles in deze ene straat een firma onder de arm moeten nemen, wat ver van rendabel zou zijn.”

(JG – Foto JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier