Vanaf januari 2019 treedt het decreet lokaal bestuur in werking. Dat bepaald dat het bestuur van de gemeente en dat van het OCMW op vlak van ondersteunende diensten nauwer moet samenwerken. Om uiteindelijk te besparen op ondersteunende functies zoals de financiële dienst, informatica en personeelszaken, maar ook in te zetten op efficiëntie. In de gemeente Anzegem zijn ze hier al lang mee bezig, zodanig dat er nu al een gemeenschappelijke financieel directeur kon aangesteld worden.

Hij volgt Heidi Vandoorne op

"Steven zijn takenpakket zal flink uitbreiden, maar hij krijgt ook meer personeel dat hij kan aansturen. Op die manier kunnen we efficiënter werken", vertelt Jolanta Steverlynck-Kokoszko, schepen van Sociale Zaken en voorzitster van het OCMW, (CD&V). Doordat er nu meer personen samenwerken onder een eengemaakte dienst, kunnen ze elkaar opvangen. "Het is de bedoeling dat de medewerkers elkaars back-up zijn. Zo vermijden we dat iemand zijn geld niet krijgt omdat er iemand ziek is. Dat is niet meer van deze tijd.", vertelt schepen en voorzitster, Steverlynck-Kokoszko.

(XC)

Vanaf januari 2019 treedt het decreet lokaal bestuur in werking. Dat bepaald dat het bestuur van de gemeente en dat van het OCMW op vlak van ondersteunende diensten nauwer moet samenwerken. Om uiteindelijk te besparen op ondersteunende functies zoals de financiële dienst, informatica en personeelszaken, maar ook in te zetten op efficiëntie. In de gemeente Anzegem zijn ze hier al lang mee bezig, zodanig dat er nu al een gemeenschappelijke financieel directeur kon aangesteld worden. Hij volgt Heidi Vandoorne op "Steven zijn takenpakket zal flink uitbreiden, maar hij krijgt ook meer personeel dat hij kan aansturen. Op die manier kunnen we efficiënter werken", vertelt Jolanta Steverlynck-Kokoszko, schepen van Sociale Zaken en voorzitster van het OCMW, (CD&V). Doordat er nu meer personen samenwerken onder een eengemaakte dienst, kunnen ze elkaar opvangen. "Het is de bedoeling dat de medewerkers elkaars back-up zijn. Zo vermijden we dat iemand zijn geld niet krijgt omdat er iemand ziek is. Dat is niet meer van deze tijd.", vertelt schepen en voorzitster, Steverlynck-Kokoszko.(XC)