Voorpost organiseert strijdmeeting in Zeebrugge

Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De extreem-rechtse beweging Voorpost organiseert zaterdag in Zeebrugge een ‘strijdmeeting’ tegen de ‘opengrenzenpolitiek’ en de aanwezigheid van transmigranten. Parlementslid en Brugs lijsttrekker voor Vlaams Belang Stefaan Sintobin is gastspreker.

Voorpost verzamelt op zaterdag 15 september om 13 uur op het marktplein van Zeebrugge. “Van daaruit vertrekken we in optocht naar café De Lichtboeie aan de Tijdokstraat”, vertelt Nick Van Mieghem van Voorpost.

Om 14 uur start daar de eigenlijke meeting. “Parlementslid en Brugs lijsttrekker voor Vlaams Belang Stefaan Sintobin is er onze politieke gastspreker. Daarnaast komt ook Johan Vanslambrouck, gewezen voorzitter van Voorpost en van de IJzerwake, de aanwezigen toespreken. Het punt dat we willen maken is dat de politici veel te laks omgaan met de problematiek van de transmigranten. Dat is dagelijks te zien in Zeebrugge. Er moet dringend een politiek van gesloten grenzen komen.”

Niet naar de kerk

Voorpost heeft naar eigen zeggen niet de bedoeling om tijdens of na de meeting een confrontatie aan te gaan met de transmigranten. “We gaan ook niet naar de kerk, waarin of waarrond veel transmigranten zich ophouden, want er is daar een huwelijksmis en we willen dit respecteren”, klinkt het. “Ik wil ook benadrukken dat deze betoging is aangevraagd en dus bekend is bij de lokale politie.”

Politiewoordvoerster Lien Depoorter bevestigd dat er een aanvraag binnen liep. “Het evenement is ons bekend, maar de aanvraag wordt nog verder bekeken. Dus momenteel kunnen we daar niet veel meer over zeggen.”

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier