Voormalig N-VA’er Jan Fiers duwt Lijst Dedecker Oostende

Onafhankelijk OCMW-raadslid Jan Fiers wordt onafhankelijk lijstduwer bij Lijst Dedecker. Fiers was voorzitter van de Oostendse VU- en N-VA-afdeling, maar vertrok er in onmin.

Lijsttrekker Ignace Vandewalle: “Jan Fiers is een enorme aanwinst voor lijst Dedecker Oostende. Hij brengt bij onze jonge groep politici een politieke kennis binnen die van onschatbare waarde is. Jan Fiers is een sociaal en gedreven politicus die in Oostende bijzonder geliefd is. Hij vindt bij LDD Oostende zijn ideologische basis terug en wil werk maken van een sociaal beleid, dat de mensen een daadwerkelijke toekomst biedt.”

“Oostende heeft nood aan een echt sociaal beleid, waar de mensen centraal staan en waar hulpverlening gebaseerd is op vrijheid en verantwoordelijkheid”, zegt Jan Fiers. “Geen sociaal beleid dat de mensen in de kansarmoede houdt, maar een echt sociaal beleid, dat de mensen alle middelen aanreikt om zich uit de kansarmoede te heffen en een constante persoonlijke begeleiding die nodig is om dit te realiseren.”

Jan Fiers is al sinds 1982 politiek actief in Oostende, eerst bij de VU, later bij de N-VA. Tussen 2003 en 2005 zetelde hij al een eerste keer in de OCMW-raad, sinds 2007 opnieuw. Er was afgesproken dat hij zijn huidige OCMW-mandaat zou delen met Johan Van Hecke, maar Fiers wou blijven zitten en verliet begin 2011 de N-VA om als onafhankelijke te gaan zetelen. Fiers is ook bijzonder goed bekend in het voetbalmilieu. Hij was immers 38 jaar scheidsrechter.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.