Crombez volgde in juni 2015 Bruno Tobback op als sp.a-voorzitter, na een lange voorzittersstrijd tussen beiden. Na de voor sp.a slechte verkiezingsuitslag bood de Oostendenaar zijn ontslag aan, maar de partij vroeg hem aan te blijven tot aan de voorzittersverkiezingen die sowieso voor dit najaar gepland waren. Crombez stelde zich uiteindelijk geen kandidaat meer voor een tweede termijn.

Er zijn drie kandidaten - telkens met een running mate - om Crombez op te volgen. Gentenaar Hannes De Reu, een gewezen partijmedewerker, stelde zich kandidaat samen met Elhasbia Zayou. Zijn kandidatuur kreeg de steun van negen afdelingen. De Antwerpse militante Christ'l Van der Paal en haar kandidaat-ondervoorzitter Bart Callaert worden door drie afdelingen voorgedragen. Conner Rousseau, fractieleider in het Vlaams Parlement, koos de Limburgse Funda Oru als running mate. Zij kregen de steun van 58 afdelingen.

De 40.000 sp.a-leden konden de voorbije weken hun stem uitbrengen voor één van de kandidatenduo's, al zal wellicht maar de helft van de leden dat gedaan hebben. Vrijdag worden de stemmen geteld.

Vanwege zijn zichtbaarheid als nationaal partijkopstuk heeft Conner Rousseau de grootste kans om het pleit te winnen. Als gezicht van de verjonging van de partij mocht de 26-jarige uit Sint-Niklaas bij de verkiezingen de Vlaamse lijst trekken in Oost-Vlaanderen. Na de verkiezingen werd hij meteen fractieleider.

(BELGA)

Crombez volgde in juni 2015 Bruno Tobback op als sp.a-voorzitter, na een lange voorzittersstrijd tussen beiden. Na de voor sp.a slechte verkiezingsuitslag bood de Oostendenaar zijn ontslag aan, maar de partij vroeg hem aan te blijven tot aan de voorzittersverkiezingen die sowieso voor dit najaar gepland waren. Crombez stelde zich uiteindelijk geen kandidaat meer voor een tweede termijn.Er zijn drie kandidaten - telkens met een running mate - om Crombez op te volgen. Gentenaar Hannes De Reu, een gewezen partijmedewerker, stelde zich kandidaat samen met Elhasbia Zayou. Zijn kandidatuur kreeg de steun van negen afdelingen. De Antwerpse militante Christ'l Van der Paal en haar kandidaat-ondervoorzitter Bart Callaert worden door drie afdelingen voorgedragen. Conner Rousseau, fractieleider in het Vlaams Parlement, koos de Limburgse Funda Oru als running mate. Zij kregen de steun van 58 afdelingen.De 40.000 sp.a-leden konden de voorbije weken hun stem uitbrengen voor één van de kandidatenduo's, al zal wellicht maar de helft van de leden dat gedaan hebben. Vrijdag worden de stemmen geteld.Vanwege zijn zichtbaarheid als nationaal partijkopstuk heeft Conner Rousseau de grootste kans om het pleit te winnen. Als gezicht van de verjonging van de partij mocht de 26-jarige uit Sint-Niklaas bij de verkiezingen de Vlaamse lijst trekken in Oost-Vlaanderen. Na de verkiezingen werd hij meteen fractieleider.(BELGA)