Vleteren Actief geeft namen raadsleden vrij

© RVL
Redactie KW

De lijst Vleteren Actief, die voor het eerst opkwam bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen, gaf de namen vrij van de vier raadsleden die zullen zetelen.

Lijsttrekker Marion Vermander (43) komt uit Westvleteren en had 335 voorkeurstemmen. Ze is key account-project manager. Marion is getrouwd met Stijn Vandenberghe, mama van Rodney en plusmama van Ferre.

Luc Derdaele (62) is getrouwd met Patricia Vanlerberghe, en gepensioneerd ambtenaar van de Watergroep. Hij kreeg 365 voorkeurstemmen.

Jonas Vanderhaeghe (28) woont in de Schazenstraat in Oostvleteren. Hij is projectleider bij een bouwonderneming. Hij kreeg 345 voorkeurstemmen.

Franky Pluym (36) woont in Oostvleteren. Hij is regent Wiskunde en Fysica in het Poperingse college, en getrouwd met Kim Ouvrein, papa van Maïté (7) en Xander (5). Hij kreeg 365 voorkeurstemmen.

Huidige CD&V-ers die op de lijst Vleteren Actief stonden Christophe Vandeputte (388), Kristof Dejonckheere (364) en Dirk Sucaet (363), die dus alle drie meer voorkeurstemmen behaalden dan lijsttrekker Marion Vermander, krijgen geen zitje in de gemeenteraad.

(AHP-Foto RVL)