Vleeshuis in Ieper krijgt ingang in Boomgaardstraat met plateaulift

(foto TOGH)
Redactie KW

Op de gemeenteraad bevestigde schepen van Openbaar Domein Ives Goudeseune (SP.A) dat de ingang van het Vleeshuis verplaatst wordt van de Neermarkt naar de Boomgaardstraat en dat er een lift komt voor minder mobiele personen.

Het was Groen-raadslid Sam Vancayseele die de kat de bel aanbond en een lans brak voor meer toegankelijkheid. “Eerst en vooral wil ik vanuit Groen schepen Goudeseune bedanken voor de inzet voor de adviesraad voor toegankelijkheid en burgemeester Talpe om er na drie jaar voor te zorgen dat Christophe met een gerust hart zijn woning kan verlaten”, aldus Vancayseele, verwijzend naar de situatie van Christophe Devos. De rolwagengebruiker zat drie jaar vast in zijn woning in de Diksmuidestraat omdat er altijd een auto geparkeerd stond voor zijn deur. Daardoor kon hij zijn hellend valk niet leggen. Het stadsbestuur verloste onlangs de man uit zijn lijden door de parkeerplaats te vervangen door een fietsenrek.

Toegankelijke stad

“We hopen dat we deze gang van zaken kunnen verderzetten om van Ieper een toegankelijke stad te maken”, vervolgde Sam Vancayseele. “In de vorige legislatuur werd het plan opgesteld om aan de achterzijde van het Vleeshuis een lift te voorzien om personen die mindervalide zijn toegang te geven tot het gelijkvloers. Er werd toen mee gewacht tot men aan de Boomgaardstraat zou werken. Deze werken zijn volop aan de gang. Wanneer zouden deze plannen voor de lift worden uitgevoerd?

“Tijdens de vernieuwing van de inkomhal van het Vleeshuis werd, zoals naar verwezen, gekozen om de ingang te verhuizen van de Neermarkt naar de Boomgaardstraat”, antwoordde schepen van Openbaar Domein Ives Goudeseune. “Zo werden ook alle nodige voedingskabels al voorzien tot buiten het gebouw, kant Boomgaardstraat. Nu zijn we volop bezig met de uitvoering van werken in de Boomgaardstraat en het pleintje achter het Vleeshuis. Het kader waarin de plateaulift komt is al geleverd en wordt eerstdaags geplaatst. Dan wordt de rest van de wegenis en pleinverharding aan de ingang eerst volledig aangelegd. Eind december zou dat klaar zijn. De verharding dient dan nog uit te harden. Van zodra deze toegankelijk is met vrachtverkeer kan de lift aangeleverd en geplaatst worden. Rond eind januari moet dit uitgevoerd kunnen worden.” (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier