Vlaams ministers Demir en Dalle brengen bezoek aan De Barkentijn

We herkennen Nicolas Vermote, minister Dalle, Conner Rousseau en minister Demir. © foto Dany Van Loo
Redactie KW

Hoog en onverwachts bezoek vrijdag in Nieuwpoort. Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) en Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle (CD&V) brachten een informeel bezoek aan jeugdverblijfcentrum De Barkentijn.

“Het was eigenlijk samen met nationaal SP.A-voorzitter Conner Rousseau dat we beide ministers hebben uitgenodigd”, legt Nicolas Vermote, directeur van de Barkentijn uit. “Na maanden van onzekerheid konden we op 1 juli eindelijk onze werking terug opstarten. De protocollen die beide kabinetten hiervoor hebben uitgeschreven konden de ministers nu in de praktijk ervaren.”

“Ik denk dat ik in naam van onze sector en de overkoepelende organisatie Kojeva mag spreken als we zeggen dat we zeer dankbaar zijn voor de inspanningen die zowel minister Demir als Dalle hebben gedaan voor onze sector. De aanpassing naar een coronaproof verblijf was niet steeds evident, zodat de ondersteuning en knowhow vanuit de kabinetten zeer welgekomen was”, aldus Vermote.

Kampen van groot belang

“Het belang van jeugdkampen mag niet onderschat worden. Niet enkel het sociale aspect, maar ook de mentale invloed dat zo’n kampen hebben op de kinderen is van groot belang. Velen zien hier bij ons voor de eerste keer de zee. Hier zien ze dat de centen die ze vrijgemaakt hebben correct en efficiënt worden besteed in de praktijk”, besluit Vermote.

Na een uitgebreide rondleiding en een korte historiek van het gebouw, hebben beide ministers kennis gemaakt met de jeugdkampen van Joetz vzw. Het bezoek werd afgesloten met een spetterende dansshow van Dolilé, die net een danskamp lopende had in de Barkentijn.

(Dany Van Loo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier