Vlaams Belang wil nultolerantie en asielstop in Kortrijk

Vlaams Belang voerde actie. © LOO
Axel Vandenheede

Voor de start van de gemeenteraad in Kortrijk vroeg Vlaams Belang een harde aanpak van de criminaliteit en illegaliteit.

Aanleiding was een vechtpartij op 26 augustus in de Lange Steenstraat. Toen gingen Afghaanse en Afrikaanse jongeren met elkaar in de clinch en daarbij kwamen riemen, baseballknuppels en zelfs een machete aan te pas.

Represailles

Voor een aantal handelaars is de maat vol. “De maatregelen die genomen werden door het stadsbestuur, volstaan niet meer”, stelt Dominic Creus. Hij is zaakvoerder van frituur Pitstop in de Lange Steenstraat en probeerde die 26ste augustus de vechtende partijen uit elkaar te halen. “Maar als je één persoon wegtrok, kwamen er twee anderen in de plaats. Op een bepaald moment waren enkele jongeren met knuppels op een andere aan het inbeuken, precies of ze wilden hem dood.”

De handelaar wendde zich samen met een aantal andere tot Vlaams Belang. “De andere politieke partijen horen onze aanklacht niet, Vlaams Belang wel. Een aantal tekende maandag present, maar velen durfden niet uit schrik voor represailles.”

Eisenbundel

Vlaams Belang legt bij het stadsbestuur een eisenbundel neer, met daarin de volgende eisen: nultolerantie invoeren en afdwingen; bij overlast onmiddellijk een samenscholingsverbod instellen; actieve opsporing van illegalen; meer blauw op straat; volledige invulling politiekader; meer anonieme patrouilles; meer veiligheidscamera’s onder permanent toezicht; actievere inzet hondenbrigades; asielstop voor Kortrijk; stoppen verdere islamisering van Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier