Vlaams Belang wijst op drugs- en geweldproblematiek in Menen

Uit een artikel in Krant van West-Vlaanderen bleek dat drugsbendes vaak 's nachts hun conflicten uitvechten op de Meense straten. © GF
Redactie KW

Dorianne De Wiest (Vlaams Belang) stelt zich in de gemeenteraad de vraag in hoeverre de stad zijn voornemen om extra aandacht aan veiligheid te geven nakomt. “Kijk maar naar de bloeiende drugshandel op het Vander Mersch plein en de winkelparking, naar de beschadiging & vernieling overal in de stad. Naar de criminaliteit op straat. Er is als het ware een avondklok die door criminele bendes wordt ingesteld.”

Burgemeester Eddy Lust (Open VLD) verdedigt zich dat er wel degelijk werk wordt gemaakt van wat in de beleidsnota staat: “Eind deze maand wordt de veiligheidscoördinator aangesteld, veiligheid blijf primordiaal! Hij zal coördineren bij de opmaak van het veiligheidsplan dat zou moeten klaar zijn in de herfst van 2019. Het lokale veiligheidsplan zal in het overkoepelende zonaal veiligheidsplan vervat worden. Dat plan wordt eind oktober ingediend bij de minister van Binnenlandse zaken.

Weinig meldingen

“Het is de realiteit dat de politie weinig meldingen krijgt van drugsproblemen op het Vander Mersch plein of de Noordstraat. Ik moet wel zeggen dat ik daarentegen wel vaak wordt gecontacteerd met die problematiek op het Vander Merschplein. We moedigen dus aan om de meldingen bij de politie te doen. Nu, dat betekent niet dat we geen acties ondernemen. Zo hebben we besloten dat het in de Barakken toegelaten is voor de politie om controles uit te voeren zonder de voorafgaande administratieve verplichtingen.”

“Ik wou ook nog even terugkeren op dat artikel dat verschenen is in de krant en het filmpje op sociale media (KW, slw), dit betrof een ruzie tussen mensen die dronken waren. Er stond vermeld dat er wapens en machetes bij betrokken waren. Dat was echter niet het geval, het was een dronkenmansruzie.”

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.