Filip Deforche (Vlaams Belang) wil dat de overlast op De Munt kordaat aangepakt wordt. Hij haalt het recente alcoholverbod op het plein in het hart van de stad als voorbeeld aan. "Die beslissing is een repressieve maatregel, maar nodig om de overlast op en rond het plein in te dijken", zegt hij. "Soms helpt praten niet langer en dan moeten er zaken verboden worden. Hoe erg sommige politieke fracties dat ook vinden."

"Het Vlaams Belang heeft in het verleden vaak gepleit voor harde maar correcte maatregelen, wij zijn dus tevreden dat het stadsbestuur hier kort op de bal heeft gespeeld: de rust blijkt teruggekeerd. Toch hebben we enkele vragen. Het is duidelijk dat de personen die de overlast bezorgen, gekend zijn bij de politie. Op welke manier gaat u deze mensen verder opvolgen? Het alcoholverbod geldt tot en met 22 januari 2019. Wat daarna?"

"En vooral: welke maatregelen voorziet u te nemen met de paasvakantie en de zomermaanden in het verschiet? Denkt u aan een verlenging van de maatregel? Ik moet toch niet uitleggen dat deze problematiek zich allicht zal gaan verleggen naar bijvoorbeeld het stadspark? De stad heeft nu gereageerd op alarmerende berichten vanuit de horeca. Wij pleiten voor een snellere reacties op dit soort overlast."

Burgemeester Kris Declercq (CD&V): "Ons huidige beleid is het goeie. Iedereen moet kunnen genieten van de stad, maar in alle fatsoen. We zijn, in het geval van De Munt, op bepaalde signalen gewezen van buurtbewoners en hebben daarna ingegrepen. Sommige mensen moet je echter ook hélpen om op het juiste spoor binnen de maatschappij te zetten. Ook in het station hebben we een dergelijke aanpak gehanteerd en als dit in het Geitepark zou gebeuren, zullen we ook daar ingrijpen. Door dit repressief optreden willen we ook een helpende hand uitsteken. En niet enkel vermanend optreden."

Filip Deforche (Vlaams Belang) wil dat de overlast op De Munt kordaat aangepakt wordt. Hij haalt het recente alcoholverbod op het plein in het hart van de stad als voorbeeld aan. "Die beslissing is een repressieve maatregel, maar nodig om de overlast op en rond het plein in te dijken", zegt hij. "Soms helpt praten niet langer en dan moeten er zaken verboden worden. Hoe erg sommige politieke fracties dat ook vinden.""Het Vlaams Belang heeft in het verleden vaak gepleit voor harde maar correcte maatregelen, wij zijn dus tevreden dat het stadsbestuur hier kort op de bal heeft gespeeld: de rust blijkt teruggekeerd. Toch hebben we enkele vragen. Het is duidelijk dat de personen die de overlast bezorgen, gekend zijn bij de politie. Op welke manier gaat u deze mensen verder opvolgen? Het alcoholverbod geldt tot en met 22 januari 2019. Wat daarna?""En vooral: welke maatregelen voorziet u te nemen met de paasvakantie en de zomermaanden in het verschiet? Denkt u aan een verlenging van de maatregel? Ik moet toch niet uitleggen dat deze problematiek zich allicht zal gaan verleggen naar bijvoorbeeld het stadspark? De stad heeft nu gereageerd op alarmerende berichten vanuit de horeca. Wij pleiten voor een snellere reacties op dit soort overlast."Burgemeester Kris Declercq (CD&V): "Ons huidige beleid is het goeie. Iedereen moet kunnen genieten van de stad, maar in alle fatsoen. We zijn, in het geval van De Munt, op bepaalde signalen gewezen van buurtbewoners en hebben daarna ingegrepen. Sommige mensen moet je echter ook hélpen om op het juiste spoor binnen de maatschappij te zetten. Ook in het station hebben we een dergelijke aanpak gehanteerd en als dit in het Geitepark zou gebeuren, zullen we ook daar ingrijpen. Door dit repressief optreden willen we ook een helpende hand uitsteken. En niet enkel vermanend optreden."