Vijftig mensen demonstreerden met Vlaams Belang mee. Onder hen ook Kortrijks lijsttrekker Wouter Vermeersch en Vlaams parlementslid Stefaan Sintobin. Niet alle demonstranten waren Wielsbekenaren. "De gemeente beroept zich tijdens de boerkinikwestie ook op de wet op de privacy, dus wij gaan hier ook de woonplaatsen van de deelnemers niet meegeven", zei Kurt Malysse van Vlaams Belang Wielsbeke. Dat doet vermoeden dat het aantal Wielsbekenaren gering was.

Op de gemeenteraad verschenen de protestanten in de raadzaal. Vijf minuten later vertrokken ze met luid geroep. "Geen boerkini's in ons zwembad."

Stefaan Lambrecht (N-VA) vroeg tijdens de vragenronde wat er nu gebeurd was in het zwembad. "Moslima's huurden in een erkende vzw al drie keer het zwembad af. Men wou een vrouwelijke redder en men wilde niet dat mannen vanuit de cafetaria konden binnenkijken. Daarom werden schermen geplaatst. Blijkbaar is toch gezien dat enkele dames in boerkini zwemmen", gaf burgemeester Jan Stevens (CD&V) aan.

Schepen Rik Buyse (N-VA) is straks oppositielid en wenst gendergelijkheid in de gemeente. "Het kan niet dat een groep zijn voorkeur mag uiten van het geslacht van de redder. Het kan ook niet dat de insteek van het afsluiten van de ramen van de cafetaria komt omdat enkel mannen de vrouwen niet mogen zien", geeft hij aan. "Tot slot wens ik ook dat er nu al een aangepast reglement komt op de toegelaten kledij in het zwembad en dat er niet gewacht wordt tot het nieuwe zwembad er is." Stevens zei dat er werkt van gemaakt wordt.

Ten slotte gaf ook Jan De Potter (U.) zijn visie op de feiten. "Het is heel vreemd dat het zwembad drie keer vlak voor de verkiezingen afgehuurd wordt aan de moslima's en na de verkiezingen niet meer. In januari zit hier oppositie die daar heel wat strenger mee omgaat dan de huidige oppositie."

(NVR)

Vijftig mensen demonstreerden met Vlaams Belang mee. Onder hen ook Kortrijks lijsttrekker Wouter Vermeersch en Vlaams parlementslid Stefaan Sintobin. Niet alle demonstranten waren Wielsbekenaren. "De gemeente beroept zich tijdens de boerkinikwestie ook op de wet op de privacy, dus wij gaan hier ook de woonplaatsen van de deelnemers niet meegeven", zei Kurt Malysse van Vlaams Belang Wielsbeke. Dat doet vermoeden dat het aantal Wielsbekenaren gering was.Op de gemeenteraad verschenen de protestanten in de raadzaal. Vijf minuten later vertrokken ze met luid geroep. "Geen boerkini's in ons zwembad."Stefaan Lambrecht (N-VA) vroeg tijdens de vragenronde wat er nu gebeurd was in het zwembad. "Moslima's huurden in een erkende vzw al drie keer het zwembad af. Men wou een vrouwelijke redder en men wilde niet dat mannen vanuit de cafetaria konden binnenkijken. Daarom werden schermen geplaatst. Blijkbaar is toch gezien dat enkele dames in boerkini zwemmen", gaf burgemeester Jan Stevens (CD&V) aan. Schepen Rik Buyse (N-VA) is straks oppositielid en wenst gendergelijkheid in de gemeente. "Het kan niet dat een groep zijn voorkeur mag uiten van het geslacht van de redder. Het kan ook niet dat de insteek van het afsluiten van de ramen van de cafetaria komt omdat enkel mannen de vrouwen niet mogen zien", geeft hij aan. "Tot slot wens ik ook dat er nu al een aangepast reglement komt op de toegelaten kledij in het zwembad en dat er niet gewacht wordt tot het nieuwe zwembad er is." Stevens zei dat er werkt van gemaakt wordt.Ten slotte gaf ook Jan De Potter (U.) zijn visie op de feiten. "Het is heel vreemd dat het zwembad drie keer vlak voor de verkiezingen afgehuurd wordt aan de moslima's en na de verkiezingen niet meer. In januari zit hier oppositie die daar heel wat strenger mee omgaat dan de huidige oppositie."(NVR)