Vlaams Belang pleit voor herstel van de Sleestraat

De Sleestraat wordt momenteel gebruikt als werfweg. (foto ACK)
Redactie KW

De Sleestraat in Diksmuide is in slechte staat en moet dringend aangepakt worden. Dat stelde Johan Desender (Vlaams Belang) tijdens de gemeenteraad.

“Ik kreeg daarover klachten binnen van een bewoner”, stelde Johan Desender op de gemeenteraad. “Die pleit al een paar jaar voor een herstel van die weg, maar er is nog steeds niets gebeurd.”

“De Sleestraat is een half verharde weg van twee kilometer lang”, reageerde schepen Martin Obin (CD&V). “Het Agentschap Wegen en Verkeer gebruikt die momenteel als werfweg voor de aan- en afvoer van materiaal. Voor de aannemer is dat de kortste weg tussen hun werf en de Oudekapellestraat. De toegang naar een landbouwbedrijf is verzekerd, want de aannemer heeft die geasfalteerd. In het bestek staat dat de werfweg goed onderhouden moet worden. Vrijdag nog heeft de aannemer de putten gevuld. Los van de aanleg van de omleidingsweg onderhouden we die straat grondig. Eén tot twee keer per jaar voeren we steenslag aan om de putten te vullen en de weg veilig te maken. Een betere oplossing is die weg volledig in asfalt te gieten. Het is echter duur om twee kilometer doodlopende weg te asfalteren. Het is niet opgenomen in de meerjarenplanning”, aldus schepen Martin Obin. (GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier