Vlaams Belang mikt op vier zetels in Brugge

© Davy Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De Brugse afdeling van Vlaams Belang heeft haar verkiezingscampagne op gang getrapt in Brouwerij De Halve Maan. Stefaan Sintobin zal, zoals al geweten was, de lijst trekken, Agnes Bruyninck wordt lijstduwer.

Behalve Sintobin en Bruyninck zijn ook An Braem, Yves Buysse en Arnold Bruynooghe al zeker van een plaatsje op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Ze nemen respectievelijk de tweede, derde en vierde plaats in op de lijst van Vlaams Belang Brugge.

Gesloten centrum

Stefaan Sintobin pakte ook meteen uit met enkele voorstellen. Het meest opmerkelijke is de vraag naar een geboortepremie van 500 euro voor jonge, Vlaamse gezinnen. “We moeten er niet alleen voor zorgen dat afgestudeerden na hun studies in Brugge blijven. We moeten ook jonge gezinnen aantrekken.”

Vlaams Belang ijvert ook voor de bouw van een gesloten asielcentrum in de kuststreek én de oprichting van een bevoegdheid ‘lokaal vreemdelingenbeleid’. De Brugse afdeling ijvert ook voor een rondetafelconferentie om de relatie tussen de stad en De Lijn te verbeteren. Tot slot wil Vlaams Belang de inspraak van de Bruggeling vergroten door de invoering van referenda voor grootschalige maatschappelijke projecten.

Vier zetels

“Ik wil van de partij in Brugge opnieuw een politieke factor van betekenis maken”, aldus Stefaan Sintobin. “Ik zal dan ook pas van een succes spreken als we vier zetels halen. Hierbij bevestig ik nogmaals mijn bereidheid om verantwoordelijkheid op te nemen. Niemand zal mij kunnen verwijten dat ik maar wat sta te roepen aan de zijlijn.”

(TV – foto Davy Coghe)