Vlaams Belang Kortrijk verspreidt eventjes foute informatie: Zwembad Heule blijft open

© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Maandagnamiddag werd er op de Facebookpagina van Vlaams Belang Kortrijk een foto verspreid die genomen zou zijn aan het zwembad van Heule. In het bericht staat te lezen dat het zwembad binnenkort plaats moet ruimen voor een binnenspeeltuin. “Compleet onwaar”, klinkt het bij bevoegd schepen Arne Vandendriessche. “Vlaams Belang stookt zonder denken. Met een doel: Politiek gewin. Leugens of niet.”

“Bovenvermelde aanvraag omgevingsvergunning van Lachoo werd verleend door het college van burgemeester en schepenen”, staat er te lezen op de foto die Vlaams Belang Kortrijk eerder vandaag postte op sociale media. “Het betreft een aanvraag tot het verbouwen van een zwembad tot een indoor speeltuin.”

Het bericht ziet er vrij officieel uit, ware het niet dat de naam van zwembaduitbater Lago volledig verkeerd gespeld is. Schepen van sport Arne Vandendriessche vermoedt dan ook dat het om een grap gaat. Misschien zelfs een stoot voor de aankomende Tinekesfeesten in Heule. Toch zette Vlaams Belang het bericht voor waar op hun Facebookpagina. Iets waar de schepen niet om kon lachen. “Ze namen het bericht gewoon klakkeloos over, zonder nadenken en zonder te checken”, reageert hij boos. “Uiteraard blijft het zwembad open zoals gepland.”

Nadat verschillende volgers van de partij hen daarop wezen, werd het bericht offline gehaald. Het is niet de eerste keer dat Vlaams Belang onwaarheden verspreidt. Enkele weken geleden beweerden ze nog dat burgemeester Van Quickenborne positief had getest voor alcohol en drugs. Ook dat bleek enkele uren later onwaar te zijn. De burgemeester diende toen klacht in.

Van het bericht rond het zwembad is intussen bekend dat het een ‘stoot van Heule’ betreft in het kader van de Tinekesfeesten. Tijdens die jaarlijkse feesten worden de inwoners van Heule uitgedaagd om een aprilgrap te bedenken.

Vlaams Belang ging er hierbij wel vanuit dat het om een officieel bericht ging van de stad. Als iemand die berichten vervalst, is dat volgens hen niet hun schuld. De partij vindt het dan ook spijtig en beweert dat het maar enkele minuten online stond. Ze gaan dan ook geen rechtzetting publiceren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier