Vlaams Belang Kortrijk mikt op vier zetels, maar wil geen schepenen

Steve Vanneste, Carmen Ryheul, lijsttrekker Wouter Vermeersch, Chris Vannieuwenhuyse, Jacques Demeersseman en lijstduwer Jan Deweeer voor het Kortrijkse stadhuis. (Foto DV)
Redactie KW

Lijsttrekker Wouter Vermeersch stelde maandagavond trots de vijf boegbeelden voor de gemeenteraadsverkiezingen van Vlaams Belang Kortrijk voor. “We zijn bereid om mee te besturen”, is de oppositiepartij ambitieus.

Op plaats 2 tot 5 staan respectievelijk Carmen Ryheul (48), Steve Vanneste (29), Jacques Demeersseman (74) en Chris Vannieuwenhuyse (68). Jan Deweer (71) is lijstduwer. Vlaams Belang focust in Kortrijk op een nultolerantie van de criminaliteit en een kordaat drugsbeleid. Verder moet er ook duidelijkheid komen over de mandaten en de vergoedingen, beklemtoont de partij het Vlaamse karakter van de stad en wil men de islamisering terugdringen. Vooral de plannen voor de nieuwe moskee in de gebouwen van Bio-Planet zijn een doorn in het oog van de partij.

“Wij zijn de enige volwaardige oppositiepartij in Kortrijk maar zijn bereid om mee te besturen”, stelt lijsttrekker Wouter Vermeersch. “Wij voeren vandaag al gesprekken met enkele partijen en hebben een goede verstandhouding met veel Kortrijkse politici. Een bestuursakkoord is voor ons al voldoende. Wij gaan voor vier zetels in de gemeenteraad, al hoeven we geen schepenen en burgemeesters te hebben.”

De voorstelling van de leden volgt in september. Er zijn 41 plaatsen op de lijst maar voor Vlaams Belang Kortrijk hoeven deze niet per se allemaal ingevuld te worden. “Wij gaan resoluut voor kwaliteit en niet voor kwantiteit“, besluit Wouter Vermeersch. (DV)