Vlaams Belang komt toch op in Harelbeke

Rik Vandenabeele zit sinds 2006 in de gemeenteraad. © LOO
Redactie KW

Donderdagmorgen diende huidig gemeenteraadslid Rik Vandenabeele een lijst van Vlaams Belang in voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij zal de lijst trekken.

Het bleef lang onduidelijk of Vlaams Belang nog zou opkomen in Harelbeke. Momenteel telt de partij één zetel in de gemeenteraad. Op de ingediende lijst staan vier namen: Rik als lijsttrekker, gevolgd door Janick Van Hyfte, Patrick Devodder en Heidi Sohier.

Rik Vandenabeele zit sinds 2006 in de gemeenteraad. Hij was de vervanger van Herman Vandenberghe, die naar de kust verhuisde.

Rik Vandenabeele (52) is afkomstig uit Geluwe en woont ruim 30 jaar in Harelbeke. Hij is getrouwd en is papa van twee dochters en opa van een vijf maanden oude kleinzoon. Rik Vandenabeele genoot een opleiding schrijnwerker-timmerman en is beroepshalve verkoper. “Ik sta voor eigen mensen eerst, het Vlaamse gedachtengoed, de bekommernissen van onze inwoners en het welzijn van onze stad”, duidt de lijsttrekker.

“Politiek gezien wil dat zeggen dat we opbouwend willen meewerken – wat niet gemakkelijk is door het cordon – maar toch kritisch zijn waar nodig. Mijn opdracht is de bevindingen en problemen van inwoners en kiezers die geen gehoor krijgen – van welke partij ze ook zijn – ter sprake brengen en proberen te beantwoorden of op te lossen. En vooral: nooit vergeten door wie en voor wie ik in de gemeenteraad mag zetelen.”

(PVH)