Visvijver van Dominiek Savio zorgt weer voor deining op de gemeenteraad

Redactie KW

Onder de rimpels van het wateroppervlak sluimert een schimmig steekspel tussen de gezworen rivalen Eddy Debruyne en Tomas De Meyer.

Op donderdag 22 januari kwam de gemeenteraad opnieuw samen. Schepen Eddy Debruyne (CD&V) kwam terug op het visverhaal van Tomas De Meyer, die in een vorige zitting vreesde dat de eigen bewoners onvoldoende aan bod kunnen komen aan de vijver van Savio.

Eddy: “Ik vroeg de ledenlijst op en daaruit blijkt dat 6 van de 10 vissers in Hooglede-Gits wonen en dat een zevende lid hier vroeger altijd woonde. Daarnaast dacht je dat de vissers 20 wedstrijddagen lang exclusief de put voor zich hielden. Wel, het betreft slechts 11 kalenderdagen. En de timing is dan nog telkens beperkt van pas om 12 uur tot slechts 16.30 uur. Daarenboven houden de clubleden de omgeving van de vijver heel proper en spreken ze de mensen aan die er op zoek zijn naar informatie.”

Raadslid Tomas De Meyer (NVA-Plus) dankte Eddy voor de info, maar voegde er natuurlijk nog fijntjes aan toe: “De volgende keer geef je zo’n uitleg beter in een vorige zitting, dan moeten we er niet meer om vragen.”

Tomas en Eddy, samen een dagje vissen, met een sixpack in de buurt, het zit er niet direct in…

(JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten