Vincent Van Quickenborne start maandagmiddag coalitiegesprekken op

Vincent Van Quickenborne haalde bijna 10.000 voorkeurstemmen. © KV
Redactie KW

Huidig burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) start maandagmiddag om 14 uur met de coalitiegesprekken in Kortrijk. De hele middag lang zal hij naar alle partijen luisteren om te zien welke coalitie mogelijk is. “Het is nog niet duidelijk of we vandaag nog witte rook mogen verwachten”, aldus Van Quickenborne.

Met 31,3 procent van de stemmen en bijna 10.000 voorkeurstemmen is Van Quickenborne aan zet in Kortrijk. In de loop van de middag gaat hij met alle partijen het gesprek aan.

Alles ligt nog open in Kortrijk, al moesten CD&V en N-VA wel inboeten, terwijl SP.A overeind bleef en Groen een mooie winst boekte en nu 9,9 procent van de Kortrijkzanen vertegenwoordigt. “We gaan onze tijd nemen en rustig spreken met iedereen. Het is nog niet duidelijk of we vanavond al de knoop zullen doorhakken”, besluit Van Quickenborne.

Opvallend, ook in de andere gemeenten van de politiezone Vlas deed het lopende bestuur het goed. Carine Dewaele (CD&V) pakte tien van de zeventien zetels in Lendelede. Francis Benoit (CD&V) boekte in Kuurne een grote overwinning met 41 procent van de stemmen, een sprong van 14 procentpunten. Daar blijft de coalitie met N-VA en SP.A-Groen overeind.

(Belga)