Veurnestraat in Poperinge krijgt nieuw voetpad in november

Foto TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Indien de weersomstandigheden meevallen wordt het voetpad in de Veurnestraat in Poperinge halfweg november heraangelegd. Door de bouw van residentie Belfort verkeerde het voetpad in erbarmelijke staat, met enkele valpartijen tot gevolg.

Het was Pascal Lapanne (Open VLD) die de kat de bel aanbond. “Het voetpad in de Veurnestraat is nog steeds in heel slechte staat”, aldus Lapanne. “We hebben dat eerder al aangekaart, maar toen werd gezegd dat een heraanleg van het voetpad pas aan de orde was als de bouwwerken aan het woonproject Residentie Belfort afgerond zijn. Dat is nu het geval, maar het voetpad is nog vol met putten en bulten. Ik hoor dan ook dat er veel mensen er struikelen en vallen. Vlakbij ligt bovendien dienstencentrum De Bres en het Sociaal Huis, waar veel minder mobiele personen naartoe gaan. Het wordt dus hoog tijd dat er iets gedaan wordt aan het voetpad.”

“De reden waarom het zo lang duurde is dat er onenigheid was tussen verschillende nutsmaatschappijen”, antwoordde schepen van Sociale Zaken Bryan Vanderhaeghe (Samen). “Dat zijn factoren die we niet in de hand hebben. Die lijken nu van de baan, waardoor ik met plezier mag aankondigen dat de heraanleg van het voetpad gepland is halfweg november, indien de weersomstandigheden gunstig zijn.”

Ook N-VA klaagde de slechte toestand van voetpaden aan, weliswaar op een andere locatie. “Een drietal maanden geleden hadden we ook al gewezen op de slechte toestand van de Gasthuisparking”, zei Jean-Marie Blondeel (N-VA). “Maar minder mobiele buurtbewoners blijven erover klagen, vooral dan van de staat van de voetgangersstroken.”

“De ergste punten zijn al aangepakt”, repliceerde schepen Bryan Vanderhaeghe. “We bekijken of er een uitgebreidere aanpak nodig is, maar dat maakt deel uit van de discussies in het kader van het meerjarenplan. Meer nieuws volgt dus wellicht bij de voorstelling van het meerjarenplan.” (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier