VeurnePlus wil containerpark Veurne weer gratis

Redactie KW

De huidige oppositiepartij Veurne Plus heeft zijn partijprogramma voor de gemeenteraadsverkiezing voorgesteld maar wil voorlopig geen namen prijsgeven. “We willen eerst met inhoud uitpakken en pas daarna kleven we er namen op”, aldus fractieleider Peter Roose.

Veurne Plus heeft nu vijf zitjes in de gemeenteraad en twee in de OCMW-raad. “Het is tijd voor verandering”, vindt Peter Roose. “Daarom pakken we uit met een concreet toekomstplan dat garant staat voor een beter beleid.” VeurnePlus wil o.a. betaalbare bouwgrond en woningen voor jonge Veurnaars. “Een unieke databank voor de verhuur en verkoop van Veurns vastgoed zou ervoor zorgen dat er een beter overzicht is van het aanbod”, aldus Peter Roose.

Netheid is een andere prioriteit. “We zouden werkzoekenden kunnen opleiden om voetpaden aan te leggen en het openbare groen te onderhouden. Dat kan via een stedelijk bedrijf voor sociale economie. Zo zouden we elk jaar twee kilometer voetpaden moeten kunnen vernieuwen. De dorpskernen van Houtem, Steenkerke en Avekapelle verdienen een opfrisbeurt en ook de verloederde stationsbuurt moet dringend aangepakt worden. De nieuwe fietspaden tussen Avekapelle en Veurne, Veurne en De Panne, in de Vaartstraat en tussen Beauvoorde en Leisele mogen niet langer loze beloften zijn. En het containerpark moet opnieuw gratis.”

(GUS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.