Veurne voorziet in tijdelijke oplossing voor twee zwangere schepenen

Redactie KW

Anja Pilet en Nathalie Delva tellen allebei af naar een heuglijke gebeurtenis. Het schepencollege zal er dan ook tijdelijk lichtjes anders uitzien.

“Bij de vervanging hebben we in het bestuur geopteerd om continuïteit en inhoud te laten primeren” aldus Jef Germonpré van CD&V Veurne. “In het schepencollege zal Nathalie vervangen worden door Jef Goens, die al eerder twee legislaturen schepen was voor de stad met vergelijkbare bevoegdheden. In het OCMW zal Anja vervangen worden door Kurt Danneel, die al 14 jaar raadslid is. Door deze vervanging legt Kurt ook zijn voorzitterschap van de afdeling op dat moment neer.”

“Er zijn minieme verschuivingen in bevoegdheden omdat deze deontologisch niet samengaan met de job die Jef Goens uitoefent als directeur van een school,” vervolgt Jef Germonpré. “Concreet gaat het over (flankerend) onderwijs en buitenschoolse kinderopvang. Verder verandert er niets, zodat we de continuïteit garanderen. Het gaat ten slotte over een tijdelijke vervanging”.

Veurne voorziet in tijdelijke oplossing voor twee zwangere schepenen

Nathalie Delva en Anja Pilet uit Veurne zijn samen zwanger. (Foto GUS)

Stoelendans

Zowel in gemeenteraad als in de OCMW-raad worden de opvolgers opgeroepen. In de gemeenteraad is dat Paul Jansseune, in de OCMW-raad zou dit normaal Ruis Amery zijn. “Maar die zal de fakkel doorgeven aan Frans Verhegge, omdat hij het te druk heeft met zijn job,” zegt Kurt Danneel. “Daarnaast zijn er nog enkele kleine verschuivingen in de gemeenteraad. Zo wordt Guido Hoste voorzitter van de gemeenteraad en Lies Dezeure fractieleider voor CD&V. Ik geef toe dat het een stoelendans is, maar een zwangerschap moeten we vooral toejuichen en goed opvangen. De rest is wat administratie,” stelt Kurt Danneel nog.

(FJA – foto GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier