Veurnaar Herbert Clarebout legt eed af als gemeenteraadslid in coronatijden

Herbert Clarebout legt de eed af bij gemeenteraadsvoorzitter Lies Dezeure. © (foto MVQ)
Redactie KW

Het politieke leven valt in coronatijden niet stil. Woensdag heeft Herbert Clarebout (N-VA) de eed afgelegd als nieuw gemeenteraadslid in Veurne. De gemeenteraad zelf verliep volledig digitaal.

Na een loopbaan in de welzijnssector en als OCMW-raadslid engageerde Herbert zich ook op politiek. In oktober 2018 stelde hij zich kandidaat op de N-VA-lijst. Zijn ambities zijn duidelijk: “Ik zie nog talrijke uitdagingen ten goede van onze inwoners: inkomensgaranties optimaliseren, kinderarmoede in kaart brengen en beperken, veiligheid op straat en thuis verhogen…”

Herbert volgt partijgenoot Matthijs Dekeyser op die naar Gent is verhuisd. Hij Clarebout legde de eed af in aanwezigheid van gemeenteraadsvoorzitter Lies Dezeure (CD&V), natuurlijk met respect voor de sociale afstandsregels. De Veurnse gemeenteraad verliep deze maand volledig digitaal, met een agenda die voorbehouden was voor hoogdringende punten. De raadsleden konden via het online notuleringsplatform Cobra hun standpunten doorsturen en digitaal stemmen.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier