Verrassend ontslag N-VA-kopstuk Ignace Vansuyt uit gemeenteraad Oostrozebeke

© Foto CLY
Redactie KW

Tijdens een korte persbabbel omtrent de samenstelling van de verruimde N-VA-lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen werd bekend gemaakt dat gemeenteraadslid Ignace Vansuyt volledig stopt met zijn politieke activiteiten in de gemeente.

Gemeenteraadslid Ignace Vansuyt hield voor zijn fractie het financiële luik van het gemeentebeleid nauwlettend in de gaten. Het raadslid, dat beroepshalve aan de slag is voor de Europese gemeenschap, last een kleine sabbatperiode in van vijf maanden. In de gemeenteraad zal hij worden opgevolgd door de 60-jarige Koen Castelein, die van het OCMW naar de gemeenteraad verhuist.

Ignace Vansuyt vervulde sinds eind december 2008 een politiek mandaat in de gemeente Oostrozebeke. “Na tien jaar gemeentepolitiek vind ik de tijd rijp om meer aandacht te besteden aan andere zaken. Ik heb dan ook al geruime tijd de beslissing genomen om niet meer deel te nemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Tevens heb ik in mijn professionele loopbaan dit jaar een rustpauze ingebouwd om er later met hernieuwde energie weer in te vliegen. Alle activiteiten, inclusief de politiek, komen dus op de achtergrond”, aldus Vansuyt. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier