Vernieuwde ACV-site krijgt zeven extra bomen

Goed nieuws in het verhaal rond het bouwproject op de ACV-site. Naast het behoud van zoveel mogelijk bomen worden ook zeven nieuwe exemplaren aangeplant.

Guido Schaubroeck en Lieve Van Robays van Meer Bomen in Roeselare bij een van de bomen die behouden blijft. © Joke Couvreur

Begin dit jaar ontstond er heel wat commotie rond de geplande bomenkap op de ACV-site aan de Henri Horriestraat en het Muntplein. Er liepen toen dertig bezwaren binnen om het rooien van zeventien bomen tegen te houden. Met succes, want in november raakte bekend dat de bouwplannen werden bijgestuurd.

“Dit stukje openbaar groen van ongeveer 1.900 vierkante meter zal worden ingericht als stille plek in het drukke centrum van onze stad”, zegt schepen Michèle Hostekint (SP.A & De Vernieuwers). “De nadruk in dit voorstel ligt op het behoud van zoveel mogelijk bomen én de aanplant van zeven nieuwe bomen in volle grond.”

De werken worden geraamd op 346.809,14 euro en zijn volledig ten laste van de bouwheer. De gronden worden door de bouwheer kosteloos overgedragen aan de stad om ze daarna in het openbaar domein op te nemen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.