Vernieuwd Groen Kortrijk wil aantal zetels verdubbelen

Groen stelde de lijst voor in het zonnige Bellegem. © DV
Redactie KW

Groen Kortrijk blies zondag verzamelen in de Kortrijkse deelgemeente Bellegem. Lijsttrekker David Wemel verwelkomt maar liefst 22 nieuwe namen op de lijst.

“Een heel diverse lijst waarop jong en oud, van arbeider tot advocaat, vertegenwoordigd zijn.” Zo omschrijft David Wemel (38) zijn team voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Met onder andere verkeersveiligheid, een betere luchtkwaliteit en een groen ondernemerschap als pijlers trekt de partij naar de kiezer. Groen, met Matti Vandemaele en David Wemel momenteel goed voor twee zitjes in de gemeenteraad, gaat vol voor vier zetels.

Om de diversiteit een gezicht te geven, wil men bovendien twee zetels laten bezetten door leden met een migratieachtergrond. 40 van de 41 beschikbare plaatsen op de lijst zijn reeds bezet, 22 mensen die er vandaag bij zijn stonden in 2012 niet op de lijst. De laatste plekken werden bewust lang vacant gehouden. David Wemel: “We hebben meer kandidaten dan beschikbare plaatsen. We gaan niet overhaast te werk om de laatste naam in te vullen.” Opvallend: Annemieke Lambrecht die zich eerder engageerde bij CD&V 4.0, het christendemocratische project, voegt zich bij het team van Groen.

Advocate Alexandra Gjurova (24) en Matti Vandemaele (36), directeur van Peace Village maken de reeds bekende top drie vol. Verder nog Cathy Matthieu, Philippe Avijn, Marleen Dierickx, Jaouad Karim en Elisabeth De Smidt. Bart Caron fungeert als lijstduwer.