Verkiezingsklacht Beernem: “Stemming met volmacht correct verlopen”

Redactie KW

Volgens burgemeester Johan De Rycke van Beernem heeft het onderzoek naar mogelijk ‘gesjoemel’ met volmachten tijdens de gemeenteraadsverkiezingen uitgewezen dat de stemmingen per volmacht correct zijn verlopen.

De CD&V-Beernem stelt dat de eerste klacht van Marc Van Hoecke (Bron) over mogelijk “gesjoemel” met volmachten bij de gemeenteraadsverkiezingen te Beernem, grondig onderzocht werd door de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. “Alle stemmingen met volmacht zijn correct verlopen”, aldus burgemeester Johan De Rycke, die gisteren het resultaat van onderzoek kon inkijken. “Er is correct gestemd met volmacht en niemand heeft meer dan éénmaal met volmacht gestemd”, aldus de burgmeester, die scherp uithaalt naar Van Hoecke in verband met zijn valse beschuldigingen aan het adres van schepen Carine Janssens. “We roepen Marc Van Hoecke op om zich tegenover haar openlijk te verontschuldigen voor deze lasterlijke en eer rovende beschuldiging”.

Over de tweede klacht, in verband met slordigheden in een kies- en/of telbureau, wil de CD&V de beslissing van de Raad afwachten en onthoudt zich van alle commentaar.

(RB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.