Verkiezingsdebat Vleteren gaat niet door

© (Foto RVL)
Redactie KW

Het grote verkiezingsdebat tussen de drie lijsttrekkers van Vleteren voor de gemeenteraadsverkiezingen gaat woensdag niet door.

De debatavond was georganiseerd door Unizo, met een door hen aangetrokken onafhankelijke moderator, en zou plaatsvinden op woensdagavond 10 oktober om 20 uur in het Dorpshuis van Woesten. Maar maandagavond lieten Stéphanie Clarysse (N-VA) en Marion Vermander (Vleteren Actief) weten dat ze er geen zin in hadden. Burgemeester Stephan Mourisse (LVP) bleef dus als enige kandidaat over.

Burgemeester Stephan Mourisse (Landelijke Volkspartij, LVP): “Ik had er nochtans zeer naar uitgekeken. Ik vind het erg jammer dat de andere twee kandidaten de uitdaging niet durven aangaan. Ofwel hebben ze werkelijk niets te zeggen, of hebben ze geen programma. Jammer ook voor het organiserende Unizo Vleteren, dat hiervoor affiches liet drukken, uitnodigingen verspreidde, een geluids- en tapinstallatie had laten aanrukken enz. Ik heb nog voorgesteld om er een soort ‘praatcafé’ van te maken, waarop alle aanwezigen gelijk wat konden vragen in verband met gemeentezaken. Maar Unizo Nationaal wilde dat niet. Spijtig.”

(AHP-Foto RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier