Verkiezingsaffiches SP.A Oudenburg vallen ten prooi aan vandalisme

Laurette Ingelbrecht

Al voor de derde keer op rij krijgen de borden aan het hekken bij Myriam Maes in de Zandvoordsestraat ervan langs. “De borden werden drie weken geleden opgehangen en na een week waren ze gestolen. Gewoon de hechtingen doorgeknipt en meegenomen”, vertelt Myriam Maes, lijstduwer voor SP.A Oudenburg.

“Ik heb aangifte gedaan bij de politie, want dit is diefstal. Nog dezelfde dag kwam onze ploeg nieuwe borden hangen. Na twee dagen waren de affiches besmeurd met tekeningen, Een buurvrouw aan de overkant van de straat vond dan een plastic zakje met daarin een bananenschil en enkele stiften.”

En er werden donderdag nogmaals nieuwe borden aangebracht. “Vrijdagmorgen was het weer van dat. Opnieuw waren onze affiches besmeurd met zwarte tekeningen, waarbij ik er het meeste van langs krijg. Het moet tegen de ochtend gebeurd zijn, want ik kreeg in de loop van de dag een berichtje van Peter Dagraed, een van onze kandidaten, dat hij vorige nacht om 4.30 uur hier passeerde naar zijn werk en de affiches nog in orde waren”, gaat Myriam Maes verder.

Kinderachtig

“Ik zal nog een keer aangifte doen bij de politie, want niet alleen moeten we telkens nieuwe affiches en borden ophangen, ook schendt de dader onze eigendom. We gaan terug naar de tijd van toen. Tientallen jaren geleden was het schering en inslag dat de ene partij borden van de andere overplakte of zelfs omverduwde. Echt kinderachtig Niet dat ik iemand beschuldig, want ik weet niet wie hierin zijn plezier heeft”, vindt de SP.A’er.

“Weet je, diegene die dit doet, zou beter eerst tekenlessen gaan volgen, want het trekt op niet veel. En ik zal er enkele andere stiften bijleggen, zodat hij of zij de volgende keer misschien rood gebruikt”, lacht Myriam Maes.

“Mijn dochter suggereerde om er wc-papier bij te hangen, vermits het opschrift ‘stront’. We laten ons echter niet afschrikken, want we hebben nog veel verkiezingsaffiches in voorraad. Nu zal ik ze misschien enkele dagen zo laten hangen en zien wat er gebeurt. In elk geval wordt de aandacht op onze affiches door de vandaal nog vergroot”, besluit Myriam Maes.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.