Verkavelingswerkzaamheden oude rijkswachtkazerne in Zonnebeke afgerond

© ZB
Redactie KW

De gronden en de gebouwen van de vroegere Rijkswachtkazerne in de Roeselarestraat in het centrum van Zonnebeke werden eind 2014 door het OCMW aangekocht. Intussen werden de gebouwen afgebroken en werden de noodzakelijke werken uitgevoerd om tot verdere verkaveling over te gaan. Die werken zijn nu klaar.

“Ook de riolering in het verbindingspad naar de Foreststraat is aangelegd, een realisatie waar ik zeer gelukkig mee ben”, aldus burgemeester Sioen. Schepen voor Sociale zaken Joachim Jonckheere sluit zich hierbij aan. “Op de zone gelegen langs de Roeselarestraat zullen zes sociale koopwoningen gerealiseerd worden door sociale huisvestigingsmaatschappij De Mandel.”

“Op de overige gronden zullen private eengezinswoningen gerealiseerd worden. Betaalbare woningen zijn belangrijk voor onze inwoners! Voor het sociaal weefsel is een mix van leeftijden cruciaal en dat is alleen mogelijk als we hiervoor de nodige initiatieven nemen.”

Verkeersveilige verbinding

Er is ook een verkeersveilige verbinding tussen wijk de Patine en de verkaveling Oude Rijksachtkazerne. “Het is belangrijk om voor elke nieuwe verkaveling ook goed na te denken over de mobiliteit binnen en naar de nieuwe wijk”, aldus Koen Meersseman, schepen voor mobiliteit.

“Ik ben dan ook zeer tevreden dat de tijdelijke middengeleider die de verbinding maakt met de Foreststraat intussen zijn definitieve uitvoering gekregen heeft. De wandel- en fietsweg tussen de verkaveling De Patine en de Foreststraat is ook volledig heraangelegd. Twee mooie realisaties die we ondanks de coronaperiode toch voor het bouwverlof konden realiseren!”, concludeert de schepen.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier