Verjaardagsfeestje van Heuvellandse schepen krijgt staartje

Bernard Heens. (Foto a-EF)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De tussenkomst van Bernard Heens (CD&V) op de gemeenteraad van vorige week over het verhuren van het KSA-lokaal in Nieuwkerke krijgt nog een staartje. CD&V beschuldigt schepen Wieland De Meyer (Gemeentebelangen) zelf van het schenden van de huurovereenkomst.

Op de gemeenteraad klaagde oud-burgemeester aan dat er in het KSA-lokaal in Nieuwkerke activiteiten worden georganiseerd door privépersonen die niets met jeugdwerking te maken. “Het gaat onder meer om een barbecue en een privéverjaardagsfuif”, aldus Bernard Heens. “Zelfs schepen De Meyer gaf er een privéfeestje naar aanleiding van zijn 30ste verjaardag. Wij vinden dit niet kunnen, want dit is concurrentie aandoen aan de plaatselijke middenstand en voelt volgens ook ons niet echt koosjer aan.”

Op de gemeenteraad reageerde schepen Wieland De Meyer (Gemeentebelangen) dat destijds een huurcontract afgesloten werd waarin dit expliciet toegelaten wordt, maar volgens Bernard Heens klopt dat niet. “De waarheid is dat het huurcontract dat ik destijds met de KSA heb afgesloten, helemaal niet toelaat om het KSA-lokaal te verhuren aan derden voor privézaken Er staat integendeel in dat het door de KSA enkel tijdelijk kan worden verhuurd aan derden voor jeugdwerkactiviteiten en met uitzondering van fuiven en TD’s.”

Herdenking

“Bernard had het op de gemeenteraad over gebruik door de Bosgeus, het jeugdverblijf in Nieuwkerke, dat het KSA-lokaal gebruikte in kader van hun herdenkingsplechtigheid voor JJ Crowe”, reageert Wieland De Meyer. “Dit was in samenwerking met de gemeente. Ik zie niet in hoe Bernard daar een probleem mee kan hebben. In hun verslag spreken ze plots ook over het feit dat ikzelf daar twee jaar geleden samen met vier andere oud-leiders een jeugdig verkleedfeestje gehouden heb.”

“Ik zie echt niet in waarom Bernard hier opnieuw zo persoonlijk de man tracht te spelen over futiliteiten”

“We deden dat vroeger jaarlijks en vonden onze 30ste verjaardag een goede gelegenheid om dat nog eens te herhalen. Ik zie echt niet in waarom Bernard hier opnieuw zo persoonlijk de man tracht te spelen over futiliteiten. Wat heeft hij tegen feestjes in Heuvelland? Waarom wou hij in de gemeenteraad zowel de brandweer, de KSA en de Bosgeus aanvallen? Bij gebrek aan inhoudelijke opmerkingen begint hij telkens heel negatief op personen te schieten. Ik doe hierbij een oproep aan alle politici in Heuvelland: laat het ons vooral hebben over inhoud en niet zo negatief en verzuurd op de man spelen.”

Voorbeeldfunctie

“Het reglement laat dergelijke activiteiten niet toe in de ontmoetingscentra”, zegt Bernard Heens. “Ik vind het niet kunnen dat het schepencollege dat reglement omzeilt door ze wel te laten plaatsvinden in het KSA-lokaal. Ik heb dus niets tegen feestjes in Heuvelland, maar wel tegen het feit dat het schepencollege hier bewust een gemeentelijke reglementering omzeilt. De overheid heeft een voorbeeldfunctie en het is niet omdat ik daaromtrent opmerkingen maak in de gemeenteraad, dat ik de Bosgeus of de KSA aanval. Wat de brandweer betreft: er lag al geruime tijd een hoop afval naast het brandweerarsenaal in Nieuwkerke op de toegang naar het speelbos. Ik heb een schepen daarop attent gemaakt, maar meer dan een week nadien lag dat afval er nog altijd. Blijkbaar wist het schepencollege wel dat het om afval van de brandweer ging, en dus heb ik met mijn opmerking zogezegd de brandweer aangevallen…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier