Vergunning voor twee windmolens langs E403 in Ruddervoorde

Jos Remaut

Vandaag verleende de deputatie een vergunning voor de bouw van twee windmolens op de grens van Ruddervoorde met Zedelgem. En er zullen er in deze omgeving geen meer bijkomen.

De milieuvergunning onder voorwaarden werd verleend aan Aspiravi nv uit Harelbeke. De molens, met een maximale hoogte van 150 meter, komen tussen de 403 en het Plaisierbosje, op de grens van Ruddervoorde en Zedelgem.

De deputatie volgt hiermee het unaniem gunstig advies van de Provinciale Milieuvergunningscommissie.

De hinder voor omwonenden moet volledig binnen de gecombineerde wettelijke normen van slagschaduw blijven : maximum 8 uur op een heel jaar en maximum 30 minuten per dag in de woning. Door de aanwezigheid van het bosje en door het relatief beperkt aantal woningen in de nabijheid, is dit mogelijk zonder dat sterk op het rendement van de windmolens moet worden ingeboet.

De wettelijke geluidsnormen worden gehaald. Ook de veiligheid voor wandelaars en speelbosgebruikers van het Plaisierbos werd grondig onderzocht en goed bevonden.

Geen extra windmolens in de toekomst

“Het onderzoek bij dit aanvraagdossier toont aan dat de mogelijkheden om in deze omgeving nog meer windmolens te bouwen, uitgeput zijn”, zo stelt de deputatie. “Met dit standpunt wil de Provincie maximaal tegemoet komen aan de personen die bezwaarschriften indien, en aan de bezorgdheden van de gemeenten Oostkamp en Zedelgem, die ongunstig advies gaven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier