Verbouwing Sportpunt 2 in Zwevegem stuk duurder dan verwacht

De werken aan het oude zwembad zijn volop aan de gang. Op 20 december staat de opening van Speelpunt gepland. © GJZ
Redactie KW

De eerste gemeenteraadzitting na de verkiezingen had dan wel geen uitgebreide agenda, de zitting verliep wel in een geladen sfeer. Vooral het zwembaddossier beroert de gemoederen.

De eerste raadzitting na een stembusgang is altijd een beetje vreemd. Vooral de mensen die nu nog in de meerderheid zetelen en na 1 januari aan de andere kant een zitje mogen innemen, hebben het daar moeilijk mee. Dat was maandag niet anders. N-VA-schepen Eddy Defoor liet zich verontschuldigen, OCMW-voorzitter Kaat Defoirdt kwam laattijdig toe en verliet eerder de raadzaal en ook raadslid Erik Maes hield het halfweg voor bekeken.

Schepen Vanassche, die eind dit jaar de politiek vaarwel zegt, mocht het punt behandelen rond de investeringen in Sportpunt 2. “Na de toewijzing van het zwembadendossier aan nv S&R Kortrijk-Zwevegem, startte S&R de onderhandelingen met de financiële instellingen. In de DBFM-overeenkomst stelde de gemeente zich voor 100 procent borg voor het Zwevegemse zwembadcomplex en voor de investeringen in Sportpunt 2.” Daar komt nu een grote binnenspeeltuin.

Aantal bezoekers?

De eerste ramingen van die verbouwingen wezen toen op een extra investeringskost voor S&R van 995.000 euro. Uiteindelijk wordt de meerkost geraamd op 1.429.308 euro. De gemeenteraad gaf goedkeuring om borg te staan voor deze extra investeringskost.

Dirk Desmet (CD&V) hoopte dat dit de laatste meerkosten zouden zijn. “We moeten er op letten dat de kosten niet ontsporen. Laat ons hopen dat we op het eind gekomen zijn.” Hij voegde er ook aan toe dat hij vernam dat het aantal zwembadbezoekers eerder aan de lage kant ligt. Dit werd door schepen Vanassche (Gembel) tegengesproken: “Ik hoor net het tegenovergestelde. Het nieuwe zwembad is een succes.” Ook burgemeester Doutreluingne zei dat de eerste cijfers van het zwembad alvast beter zijn dan verwacht, maar dat men het zal blijven opvolgen. (Geert Vanhessche)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.