Veertigtal affiches van CD&V-kandidaat in Eernegem bespoten met graffiti

© (Foto DJ)
Redactie KW

De verkiezingsstrijd gebeurt soms smerig. Letterlijk, maar ook figuurlijk. In Eernegem hebben onbekenden een veertigtal affiches van CD&V-kandidaat Geert Pascal bespoten met graffiti.

Vooral in de Westkerksestraat, waar Geert woont, en de omgeving van de Bruggestraat, de Achterstraat, en de Zedelgemsesteenweg werden de verkiezingsborden van Pascal geviseerd. Het ging duidelijk om een gerichte actie, want affiches van andere kandidaten werden ongemoeid gelaten.

“Ik heb geen enkel idee wie dit zou kunnen gedaan hebben“, zucht Geert. “De afgelopen zes jaar heb ik hard gewerkt voor de gemeente. Door het organiseren van het WK-dorp, de koers, en andere festiviteiten stond ik vaak in de kijker. Misschien wekt dat jaloezie op”, vertelt Geert.

Volgens de Eernegemse ondernemer werd de graffiti zaterdagavond aangebracht. “Ik organiseerde toen Eernegem Leeft en was er aan het presenteren. Rond 1 uur kreeg ik telefoon dat mij borden beklad waren. De aanhangwagen aan mijn woning is niet bewerkt, omdat ze weten dat er camera’s hangen”, zegt Geert.

De politie is intussen een onderzoek gestart naar de dader(s). “Het is jammer dat zoiets moet gebeuren. Dit is het laagste wat je kan doen. Ik heb respect voor iedereen en alle partijen. Ik heb de borden nog proberen af te wassen, maar zonder resultaat. Vervangen doe ik ze niet meer. Binnen 2,5 weken zijn de verkiezingen er al. Misschien heeft het vandalisme wel een averechts effect, doordat de borden nu nog meer opvallen in het straatbeeld. We zullen zien na 14 oktober”, besluit Geert Pascal.

(DJ- Foto DJ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.