Veel bekende gezichten in nieuw schepencollege van Spiere-Helkijn

Burgemeester Dirk Walraet krijgt schepenen Roger Deldaele, Conny Seynaeve en Willy Glorieux naast zich. In het midden zit gemeentesecretaris Wout Lefebvre. © JS
Redactie KW

De Lijst Burgemeester van Dirk Walraet won de gemeenteraadsverkiezingen in Spiere-Helkijn nipt en haalde zes van de elf zetels binnen. Aangezien dat volstaat voor de absolute meerderheid komen alle schepenen voor de komende zes jaar dan ook uit zijn partij.

Het nieuwe schepencollege van Spiere-Helkijn ziet er dit jaar niet veel anders uit dan in de periode 2012-2018. Hoewel Lijst Burgemeester in oktober maar nipt de meerderheid van de inwoners in de fusiegemeente kon overtuigen, mocht de ploeg van Dirk Walraet wel opnieuw het voltallige schepencollege voordragen.

De burgemeester neemt in zijn zesde opeenvolgde ambtstermijn onder meer Ruimtelijke Ordening, Financiën, Economie, Politie en ‘uiteraard’ de Conferentie voor Burgemeesters voor zijn rekening. Eerste schepen Roger Deldaele zal zich dan weer de komende zes jaar richten op Openbare Werken, Energie, Mobiliteit, Landbouw, Tewerkstelling en Feestelijkheden.

De belangrijkste taken van tweede schepen Conny Seynaeve zijn Milieu, Communicatie en informatie, Jeugd, Sport, Burgerlijke stand en Bevolking, Onderwijs.

Schepen en voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst Willy Glorieux krijgt Sociale Zaken en Welzijn, Armoedebestrijding, Wonen en Cultuur in zijn portefeuille. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier