Van veel naar héél weinig kleren?

De privéclub zou in dit leegstaande handelspand komen. (Foto AXV)
Axel Vandenheede

In Aalbeke komt er mogelijk een privéclub in de Bergstraat op huisnummer 38A.

Dat is in het centrum van de Kortrijkse deelgemeente, recht tegenover het volkscafé De Smisse. Filip Santy (CD&V) kaartte dit gegeven aan op de gemeenteraad van vorige maandag. “Dit is toch wel het gespreksthema. In het zuiden van Kortrijk vrezen vele mensen dat door de strengere politiek in Frankrijk, de kans bestaat dat er hier winkelpanden omgebouwd zullen worden tot privéclubs. In het kader van Kortrijk Zaait begrijp ik dat het stadsbestuur een nieuwe invulling zoekt voor leegstaande winkelpanden, maar zo krijgt de benaming van dit project wel een rare bijklank…”

Paaltje

Rudolf Scherpereel (N-VA), schepen van Economie: “Iedereen die over een blanco strafregister beschikt, kan een vergunning krijgen. Dat is zo bepaald. Wel is het zo dat de politie na onderzoek kan oordelen of er bezwarende feiten zijn, zodat een vergunning toch niet kan worden uitgereikt. We zien wel wat het geeft. En als de privéclub er toch komt, dan kan die misschien wel het Paaltje heten.”

In Aalbeke zijn er in de Moeskroensesteenweg trouwens al enkele privéclubs. Het winkelpand dat nu ook een privéclub zou worden, was een kledingwinkel. Het pand stond al ettelijke maanden leeg.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.