https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vakbonden en personeelsleden houden petitieactie tegen defusie AZ Sint Jan en Henri Serruysziekenhuis

Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De vakbonden en het personeel van het Henri Serruysziekenhuis zijn misnoegd. De geruchten over een éénmaking van beide Oostendse ziekenhuizen gonzen al even door de wandelgangen, maar die plannen blijken nu wel heel concreet te worden.

Volgens de vakbonden komt de Raad van Bestuur van het Henri Serruysziekenhuis donderdagavond samen om een beslissing te nemen over de defusionering van het AZ Sint-Jan en de samensmelting met het AZ Damiaan. Er zullen personeelsleden uit de boot vallen”, zegt onthaalmedewerker Brigitte Hoste. “Dit kan voor niemand goed zijn. Zelf hoef ik nog maar anderhalf jaar te werken voor mijn pensioen, maar ik ben vooral bang voor mijn collega’s.”

De vakbonden en het personeel van het Henri Serruysziekenhuis hielden dinsdag en woensdag een petitieactie in de inkom van het Oostendse ziekenhuis tegen de defusie tussen beide ziekenhuizen. Het personeel is duidelijk: zij zien een defusie van het AZ Sint-Jan en een samensmelting met het AZ Damiaan niet zitten.

Naast elkaar

Volgens Bart Tommelein (Open VLD) is het de bedoeling om beide Oostendse ziekenhuizen operationeel naast en met elkaar te laten samenwerken. “Er wordt inderdaad gestemd in de Raad van Bestuur, maar dat gaat daarom niet meteen over een defusie”, is Tommelein duidelijk. “In het bestuursakkoord hebben wij duidelijk gezegd dat niemand baat heeft bij een versnipperd zorglandschap. We willen net het zorgaanbod naar een hoger niveau krikken. Door de versmelting van beide Oostendse ziekenhuizen kunnen we topdokters aantrekken. Er worden al sinds 2019 gesprekken gevoerd met Brugge en die draaien telkens op niets uit. Op een gegeven moment moet je zelf de beslissing nemen als we willen groeien.”

Donderdag houdt het personeel van het Henri Serruysziekenhuis een prikacte. De petitie wordt op een later tijdstip afgegeven aan burgemeester Bart Tommelein. Die kondigt komende vrijdag een persconferentie aan om de uitslag van de algemene vergadering bekend te maken.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.