Unizo stelt 11 speerpunten voor verkiezingen voor

Redactie KW

Unizo West-Vlaanderen riep de Unizo-bestuurders die op 14 oktober naar de gunst van de keizer dingen in Brugge samen voor een politiek ontbijt. Daar werden de 11 speerpunten van het ondernemersmemorandum voorgesteld.

Unizo heeft de traditie opgebouwd om naar aanleiding van gemeenteraadsverkiezingen lokaal een ondernemersmemorandum te schrijven. Dit doet de ondernemersorganisatie dus ook naar aanleiding van de verkiezingen op 14 oktober.

In 48 van de 64 West-Vlaamse gemeenten kon zo’n memorandum opgemaakt worden om dan te bezorgen aan de kandidaten. Voor de opmaak werd in gesprek gegaan met meer dan 700 ondernemers. “Deze input is voor Unizo van goudwaarde, want zij geeft weer wat de zelfstandige ondernemer de volgende legislatuur verwacht. Unizo ging er alvast mee aan de slag en vatte alles samen in één lokaal memorandum met 11 speerpunten die voor alle steden en gemeenten in West-Vlaanderen van toepassing zijn”, zegt Mattijs Baekelandt van Unizo West-Vlaanderen.

Frederik Serruys, algemeen directeur van Unizo West-Vlaanderen, vult aan. “Een van de belangrijkste speerpunten is om ondernemers te betrekken in het beleid. Verder is het een absolute meerwaarde om de lokale dienst economie goed uit te bouwen. Bereikbaarheid voor ondernemers en consumenten, een parkeerbeleid op maat en vlotte afhandeling van vergunningen voor inname van het openbaar domein; ook dat zijn belangrijke zaken voor een ondernemersvriendelijk bestuur. Uiteraard moet er ook een faire fiscaliteit zijn in de stad of gemeente en moeten er inspanningen gedaan worden rond gemeente- of citymarketing. En de handelskern moet het kloppen hart zijn dus publieke diensten worden best niet naar de rand verhuisd.”

Met deze speerpunten wil Unizo de eigen bestuursleden, maar eigenlijk ook alle kandidaten, op de juiste weg zetten. Unizo beperkt zich overigens niet enkel tot CD&V, jarenlang de geprefereerde en bijna exclusieve partner, want tijdens het politiek ontbijt waren ook mensen van N-VA, Open VLD en onafhankelijke, plaatselijke lijsten aanwezig.

(PDV)