Uittredend burgemeester Johan De Rycke niet meer in gemeenteraad Beernem

Redactie KW

Uittredend burgemeester Johan De Rycke (CD&V) laat weten dat hij de volgende legislatuur niet meer in de gemeenteraad zal zetelen. De Rycke duwde op 14 oktober nog de lijst van CD&V en werd met 718 voorkeurstemmen rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid.

“Ik zetel al 30 jaar in de gemeenteraad van Beernem en heb besloten om vanaf januari mijn mandaat niet meer op te nemen“, zegt De Rycke. “Ik geef met volle goesting de kans aan jongere kandidaten om aan de toekomst van Beernem te werken, net zoals ik vooraf aankondigde dat ik met volle overtuiging mijn burgemeestersmandaat graag overgenomen zag door onze jongere lijsttrekker Jos Sypré.”

“Daarnaast ben ik ook trots dat ik op deze manier de fakkel een stukje kan doorgeven aan mijn zoon Piet. Als eerste opvolger behaalde hij een mooi verkiezingsresultaat met 598 voorkeurstemmen, of een 17e plaats op in totaal 86 kandidaten. Daarmee kan hij verder onze kiezers vertegenwoordigen.” De nieuwe coalitie in Beernem zal bestaan uit CD&V en sp.a-Groen, nadat N-VA verrassend opzij werd geschoven.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten