U. stelt lijst voor, Jan De Potter lijsttrekker

Redactie KW

De partij U. heeft zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voorgesteld. Zoals geweten is Jan De Potter (55) lijsttrekker. Op de tweede plaats komt stemmenkanon Mia Deloddere (64). Oud-burgemeester Georges Lambrecht (70) duwt de lijst.

De gemiddelde leeftijd is bijna 50 jaar en toont aan dat U. teert op ervaring. “We verwelkomen toch tien nieuwe namen op onze lijst. Nieuwelingen hoeven niet allemaal jongeren te zijn. Stuk voor stuk zijn het ruimdenkende, creatieve mensen met frisse ideeën. Dat is ook de insteek van onze partij: breeddenkend, creatief en vooral ambitie. Wij willen weg van de status quo en onze gemeente boven het gemiddelde hijsen. Dat zullen we met vier kernwoorden doen: geluk, mobiliteit, communicatie en duurzaamheid”, zegt lijsttrekker Jan De Potter.

Die nieuwkomers vullen direct enkele belangrijke plaatsen in op de lijst. Benedikt Planckaert (46), Griet Ameye (39) en Frederik Vynckier (43) nemen plaatsen drie tot en met vijf in. “Met hen willen wij een mooi verhaal brengen. Het zijn stuk voor stuk mensen die vanuit de buik van de maatschappij komen en weten wat er leeft. De kiezer zal beslissen of onze keuze voor onze mix van ervaring en enthousiasme gewaardeerd wordt”, geeft de lijsttrekker aan.

U. wil de bevolking bij alle projecten betrekken. De partij wil een nieuwe politieke cultuur introduceren in de gemeente. “We willen alle mensen betrekken om een groter draagvlak te creëren voor bepaalde projecten zoals wegenwerken, maar ook om naar hun noden en ideeën te luisteren. Zo kunnen we komen tot andere inzichten waar wij nog niet aan dachten,” verklaart De Potter.

De lijsttrekker voorspelt vreemde verkiezingen. Drie volwaardige partijen met 21 kandidaten (CD&V, N-VA en U.) is een unicum voor onze gemeente. “Het zal niet meer wij tegen zij zijn, maar er zullen compromissen gesloten moeten worden. CD&V wordt waarschijnlijk de grootste partij, dan lijkt me logisch. We zullen op een volwassen manier met elkaar moeten spreken.”, besluit hij. (NVR)

De lijst van U.

1. Jan De Potter (55, Wielsbeke)

2. Mia Deloddere (64, Ooigem)

3. Benedikt Planckaert (46, Wielsbeke)

4. Griet Ameye (39, Wielsbeke)

5. Frederik Vynckier (43, Wielsbeke)

6. Kimberly Velghe (27, Ooigem)

7. Jean Daenen (59, Ooigem)

8. Hilde Debommarez (53, Wielsbeke)

9. Geert Devrieze (54, Ooigem)

10. Caroline Lannoo (51, Sint-Baafs-Vijve)

11. Jonas Haerinck (23, Wielsbeke)

12. Koen Maelfait (45, Wielsbeke)

13. Sofie Deblanck (42, Sint-Baafs-Vijve)

14. André Naessens (71, Sint-Baafs-Vijve)

15. Carine Braeckevelt (59, Wielsbeke)

16. David Bogaert (38, Wielsbeke)

17. Nancy Van Dycke (44, Wielsbeke)

18. Ingrid Durnez (45, Wielsbeke)

19. Hendrik Cabbeke (49, Wielsbeke)

20. Annie Vanlerberghe (70, Sint-Baafs-Vijve)

21. Georges Lambrecht (71, Wielsbeke)