Tweede inspraakronde masterplan Vroonhofsite in Poperinge op 22 juni

© MD
Redactie KW

Op maandag 22 juni is er om 19 uur een live sessie voor het brede publiek rond het masterplan voor de Vroonhofsite. Als alles volgens de voorziene timing verloopt, plant de stad de goedkeuring van het masterplan tijdens de gemeenteraadszitting van eind augustus 2020

Het studiebureau VELD en de stad werkten de voorbije maanden hard aan de opmaak van het masterplan voor de Vroonhofsite.

De vele reacties en aanbevelingen vanuit het brede publiek vormden samen met de suggesties vanuit het beleid de basis voor het voorstel dat nu op tafel ligt.

Bedoeling is om via een tweede inspraakronde het brede publiek te informeren over het actuele voorstel en indien nodig bijsturingen uit te voeren.

Interactieve sessie voor brede publiek

De tweede inspraakronde bevat niet minder dan vier mogelijkheden om het plan te leren kennen en opmerkingen of suggesties te formuleren. Op maandag 22 juni is er om 19 uur een live sessie voor het brede publiek. Leden van het schepencollege en het studiebureau lichten uitvoerig het huidige plan toe, zowel mondeling als met de nodige plannetjes en schetsen. Iedereen kan deze live voorstelling gemakkelijk online volgen op de website van de stad en chatten met de organisatoren. Meer praktische info over deze live sessie volgt.

Deze live sessie wordt opgenomen en blijft de dagen/weken nadien als een webinar ter beschikking op de website. Iedereen kan dus wanneer en waar hij/zij wil de digitale uiteenzetting op eigen tempo bekijken en herbekijken. Reacties zijn via mail mogelijk tot eind juni.

Expo

In de gotische zaal van het stadhuis loopt op donderdag 25 juni (14-20 uur), vrijdag 26 juni (9-12 en 14-18 uur) en zaterdag 27 juni (9 tot 12 uur) een kleine expo met alle plannen, tekeningen en teksten uit het huidige voorstel. Een deskundige geeft commentaar en noteert bemerkingen vanuit het publiek. Uiteraard worden de nodige coronamaatregelen in acht genomen.

Tussen 22 juni en 5 juli krijgen alle gestructureerde inspraakorganen, zoals de adviesraden, de kans om een (onderbouwd) advies te formuleren, al dan niet geformuleerd tijdens een algemene of bestuursvergadering.

Bedoeling is dat het studiebureau en het beleid alle opmerkingen beoordelen en aanpassingen aan het plan doorvoeren. Als bovenstaande timing en werkwijze lukken, plant de stad de goedkeuring van het masterplan tijdens de gemeenteraadszitting van eind augustus 2020. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten