Twee Torhoutenaren zetelen voortaan in de politieke raad van Groen

In de politieke raad van Groen: Guy Brinckman en Laura Schuyesmans. © foto JS
Johan Sabbe

Guy Brinckman en Laura Schuyesmans zitten voortaan in de politieke raad van de partij Groen, op nationaal niveau.

Zaterdag werden op nationaal niveau de vertegenwoordigers van de politieke raad van de partij Groen aangeduid. Onder de in totaal twaalf West-Vlaamse kandidaten bevonden er zich twee Torhoutenaren: Laura Schuyesmans (24) uit de Oostendestraat en Guy Brinckman (52) uit de Poperbosstraat. Beiden werden verkozen, wat een opsteker is voor de Torhoutse afdeling. Groen heeft naast zijn nationale partijbestuur ook een politieke raad. Die is zo’n beetje het interne parlement van de partij, de directe link met de basis. De politieke raad komt maandelijks een hele zaterdag samen en is bevoegd voor de inhoudelijke politieke lijn van de partij.

Laura heeft eerst aan Vives in het eigen Torhout de lerarenopleiding bachelor secundair onderwijs Nederlands-geschiedenis gevolgd. Daarna heeft ze aan de Gentse universiteit het masterdiploma African Studies behaald. Als alles vlot loopt, heeft ze eind juni ook een diploma Conflict and Development op zak. “Ik wil vooral het mensonwaardige in de samenleving bestrijden”, zegt ze. “Door in te zetten op communicatie wil ik bijdragen aan een goed plan rond ontwikkelingssamenwerking en migratie.”

Guy is een geboren en getogen cafézoon uit Sint-Michiels Brugge, die 30 jaar geleden de liefde gevolgd heeft richting Torhout. Hij werkt als opvoeder in het Dominiek Savio Instituut in Gits. “In een tijd van desinformatie moet het onze sterkte zijn om aan te tonen dat de feiten er toe doen”, zegt hij. “En niet het valse nieuws. Daar doe ik mijn best voor.”

(JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.