Twee nieuwe bestuursleden voor N-VA Oostkamp

Arnout Verstraete (links) en Julian Lopez (rechts). © (Foto GST)
Redactie KW

Het Oostkampse N-VA bestuur mag twee jonge krachten, beiden nog student verwelkomen. Arnout Verstraete (20) en Julian Lopez (19) maakten op de virtuele bestuursvergadering van november, wegens de verstrengde corona-maatregelen een eerste kennismaking met de manier van vergaderen en werd hun mandaat als bestuurslid bevestigd.

“Met Julian en Arnout krijgen we twee jonge leeuwen binnen ons bestuur die door hun studies een versterking zijn voor het bestuur van Oostkampse N-VA. Arnout brengt al een ruime ervaring vanuit de NV-A mee naar ons bestuur en Julian kijkt met een vernieuwende kijk naar de plaatselijk politiek. ” weet voorzitter Robin Declerk te vertellen. ” we zijn er dan ook zeker van dat deze twee jonge gasten een meerwaarde betekenen voor ons en tevens een waarborg op een verdere verjonging van de NV-A. We zullen ze nu alle kansen geven om zich binnen de Oostkampse politiek zich een plaats aan te meten. “

Arnout Verstraete

Arnout verstraete uit Waardamme is 3e Bachelor student Politieke Wetenschappen aan de Universiteit Gent. Hij volgt de Major Nationale Politiek dit jaar. Arnout zit op kot op Home Boudewijn, die hij zelf de beste Home van’t stad noemt. Binnen de gemeente zet hij zich ieder weekend in bij KSA Munckzwalm Ruddervoorde als banleider en hij is lid van de Waardamse harmonie ‘Deugd Baart Vreugd’ waar hij altsax speelt. Arnout is naast kersvers bestuurslid bij N-VA Oostkamp ook ondervoorzitter van Jong N-VA U Gent en lid van de afdelingsraad van Jong N-VA. Lokaal engageerde hij zich eerder al bij N-VA Oostkamp met de verkiezingen van 2018. Arnout loopt momenteel een leerrijke stage bij Vlaams Volksvertegenwoordiger Maaike De Vreese. ” Ik hoopt deze stage succesvol af te werken en naar de toekomst toe interesseer ik me in de mobiliteit en verkeersveiligheid binnen Oostkamp maar ook voor het verenigingsleven en de jeugdwerking wil ik me inzetten. “weet Arnout te veertellen. Hij heeft de politiek met de paplepel gekregen. Beide ouders Wies Verstraete en Sofie Pintelon waren jarenlang actief eerst binnen de Volksunie en later bij de N-VA Oostkamp. Zijn moeder was zelfs een geruime tijd gemeenteraadslid in Oostkamp voor de N-VA.

Julian Lopez

Het tweede nieuwe bestuurslid is Julian Lopez uit Nieuwenhove waar hij met z’n moeder woont. Julians vader is afkomstig uit het Spaanse Menorca. Hij studeert Politieke Wetenschappen aan de Universiteit Gent en is zeer gedreven in politiek, actualiteit en geschiedenis. ” Al bijna 17 jaar lang heb ik het geluk om inwoner te mogen zijn van onze fantastische gemeente Oostkamp. Samen met mijn zus en mijn moeder vertoef ik in het gezellige Nieuwenhove, waar we het goed naar onze zin hebben. Alhoewel ik 19 jaar geleden ben geboren in Brugge klinkt mijn naam niet erg Vlaams, dit komt omdat mijn vader afkomstig is uit Menorca, een Spaans eiland in de Balearen. Daar heb ik ook mijn eerste twee levensjaren doorgebracht. ” weet Julian te vertellen, ” Van kleins af aan heb ik een grote interesse gehad in thema’s zoals politiek, geschiedenis en actualiteit. In de basisschool was ik vaak het ‘buitenbeentje’ die als lievelingsvak geschiedenis had. Tegenwoordig lees en verdiep ik mij graag in deze thema’s. Als politieke idolen kijk ik op naar Kennedy, Churchill, Reagan en Thatcher, in mijn ogen cruciale personages die onze moderne democratie meermaals gered en vormgegeven hebben. Na mijn middelbare studies in Brugge ben ik naar Gent vertrokken waar ik Politieke & Sociale wetenschappen studeer in het eerste jaar aan de UGent. Verder heb nog ik een passie voor voetbal en trap ik al graag eens een balletje in het zaalvoetbal. Als ontspanning ga ik graag wandelen met mijn hond Barry in de bossen van Nieuwenhove. Bij ons thuis dragen we drierenliefde hoog in het vaandel.

Mijn keuze voor de N-VA is een gegeven dat al vaststaat sinds ik politiek bewust ben. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat onze ideologie en partijgeest het beste is voor iedere Vlaming om zo aan een welvarend en excellerend Vlaanderen te bouwen. Ik ben erg trots dat ik vanaf november 2020 deel mag uitmaken van de N-VA-familie als lokaal bestuurslid.”

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.