Twee landbouwwegen worden straks vernieuwd in Pittem

In het kader van het onderhoud van de landbouwwegen zal dit jaar de Straatgoedweg aangepakt worden. © JG
Redactie KW

Eén van de agendapunten van de gemeenteraad op maandagavond in Pittem was het onderhoud van de landbouwwegen, waarbij dit jaar de Straatgoedweg en de Korte Veldweg zullen worden aangepakt.

Het onderhoud van de landbouwwegen van Pittem en Egem is al jarenlang een vaste post op de begroting en in het lopende meerjarenplan. In dit verband werd in het najaar van 2013 vanuit het Midwestoverleg beslist een overkoepelende werkgroep op te richten die zich concreet bezig houdt met de herstellingswerken aan de landbouwwegen van de partnersteden en -gemeenten. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de gemeenten niet meer zelf moeten zorgen voor het opmaken van de aanbestedingsdossiers en minder administratieve verplichtingen hebben.

De stad Tielt treedt hierin als trekker van de dossiers op. Wat Pittem betreft, werd beslist om dit jaar de herstelling van de Straatgoedweg en een gedeelte van de Korte Veldweg uit te voeren. De werken omvatten zowel riolerings- als wegeniswerken. De voorziene uitvoeringstermijn is 120 werkdagen en de geraamde kostprijs voor de werken bedraagt 302.405 euro. Het bijzonder bestek en de gunningswijze werden door de raad goedgekeurd.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier