“Trump is verkozen en verdient een kans”

Pieter-Jan Breyne

In alle uithoeken van de VS zochten en vonden we West-Vlamingen, en we vroegen hen hoe het is om te leven onder president Trump. Bart Feys (54) uit Izegem woont en werkt in Pennsylvania.

Dit interview maakt deel uit van ons dossier ‘West-Vlamingen in alle staten over Trump’. Je leest alle interviews hier.

In 2004 verhuisde Bart Feys naar de VS voor zijn job. “Ook daarvoor trok ik al frequent naar de VS voor de Duitse firma waarvoor ik sinds 1996 werkte. We wonen in Horsham-Ambler, niet ver van Philadelphia. Vandaag heb ik mijn eigen kunststofbedrijf. We hebben twee kinderen en drie kleinkinderen, een vierde is op komst.”

Te veel kritiek op Trump

“We hebben nu inderdaad een compleet andere president, maar er wordt te veel kritiek op hem gegeven. Hij is verkozen en verdient een kans. Het is geen standaard-politieker, maar ook gewone politiekers, waar ook ter wereld, gedragen zich lang niet altijd correct.

“Media horen objectief te zijn, maar zijn dat niet”

“Er wordt hier elke dag over Trump gesproken, soms negatief, soms positief. Er wordt wel te veel opgeblazen. Media zijn niet objectief zoals ze wel horen te zijn.”

VS is onze thuis

“Wij voelen ons zowel Belg als Amerikaan, en in Amerika is dat perfect mogelijk. Zeer waarschijnlijk gaan we in de VS blijven, omdat onze kinderen en kleinkinderen hier thuis zijn. Wat niet wegneemt dat we eventueel wel voor langere periodes naar België of Europa zouden komen in de toekomst.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.