Er is 36.000 euro voorzien voor de aankoop en plaatsing. Eenmaal de gespecialiseerde firma aangeduid is, dient ze zo snel mogelijk de kooi te installeren. In het bestek staat bovendien dat de kooi gerealiseerd moet zijn tegen eind juni. Er schijnt dus licht aan het eind van de tunnel voor Houtland AC.

Nieuwe kooi zal aan IAAF-normen voldoen

De werpkooi wordt op de eerste plaats gebruikt voor hamerslingeren, maar ook wel voor discuswerpen. HAC telt enkele jonge toppers in het hamerslingeren en dus was de storm een serieuze streep door de rekening. Vooral omdat de stad weliswaar een nieuwe kooi zal aankopen, maar in afwachting de oude niet wil herstellen.

"De oude kooi voldoet niet meer aan de officiële IAAF-normen inzake afmetingen en dus is het niet zinvol om hoge bedragen uit te trekken om ze op te lappen", motiveert schepen van Sport Rita Dewulf (CD&V) die beslissing. "We opteren voor een duurzame en veilige oplossing en kiezen voor een totaal nieuwe kooi, waar er naast de trainingen ook officiële wedstrijden kunnen plaatsvinden. Ik begrijp dat het niet aangenaam is voor de atleten dat ze niet op hun vertrouwde locatie kunnen trainen, maar tegen eind juni zullen ze kunnen genieten van een splinternieuwe werpkooi. Tot zo lang moeten de werpers nog even op de tanden bijten en zich verplaatsen voor hun trainingen. Ze kunnen terecht in Izegem, Beernem of Eeklo."

Atletiekclub wil oude kooi zelf oplappen

Voorzitter Greet Meulemeester van Houtland AC juicht de komst van de nieuwe werpkooi toe, maar blijft het spijtig vinden dat de bestaande kooi geen voorlopige herstelling krijgt. "We zijn ervan overtuigd dat wat oplapwerk niet veel zou kosten", zei ze recent in een reactie op de zaak. "Als de stad ons de toelating geeft, willen we die herstelling zelfs met de club financieren. We hebben een aantal mannen in ons bestuur die daar zeker raad mee weten. Maar aangezien het onze kooi niet is, kunnen we niet in gang schieten zonder dat de stad ermee instemt."

De werpkooi bevindt zich aan het uiteinde van het stedelijke sportstadion, vlakbij het kruispunt van de Noordlaan met de Industrielaan.

Geen tussenkomst door de brandverzekering

Raadslid Koen Sap (N-VA) wou weten waarom de brandverzekering van de stad niet kon tussenkomen. "Bij stormschade is zoiets toch mogelijk?" stelde hij. Ook vroeg hij wat erop tegen is dat Houtland AC op eigen kosten instaat voor de tijdelijke herstelling van de oude kooi.

Schepen Dewulf: "We zijn geen voorstander van voorlopige herstellingen, want we willen kost wat het kost onveilige situaties vermijden. We opteren heel nadrukkelijk voor een nieuwe, duurzame en veilige kooi. En wat de verzekering betreft: die komt niet tussen voor stormschade aan installaties van een dergelijke hoogte."

Er is 36.000 euro voorzien voor de aankoop en plaatsing. Eenmaal de gespecialiseerde firma aangeduid is, dient ze zo snel mogelijk de kooi te installeren. In het bestek staat bovendien dat de kooi gerealiseerd moet zijn tegen eind juni. Er schijnt dus licht aan het eind van de tunnel voor Houtland AC.De werpkooi wordt op de eerste plaats gebruikt voor hamerslingeren, maar ook wel voor discuswerpen. HAC telt enkele jonge toppers in het hamerslingeren en dus was de storm een serieuze streep door de rekening. Vooral omdat de stad weliswaar een nieuwe kooi zal aankopen, maar in afwachting de oude niet wil herstellen."De oude kooi voldoet niet meer aan de officiële IAAF-normen inzake afmetingen en dus is het niet zinvol om hoge bedragen uit te trekken om ze op te lappen", motiveert schepen van Sport Rita Dewulf (CD&V) die beslissing. "We opteren voor een duurzame en veilige oplossing en kiezen voor een totaal nieuwe kooi, waar er naast de trainingen ook officiële wedstrijden kunnen plaatsvinden. Ik begrijp dat het niet aangenaam is voor de atleten dat ze niet op hun vertrouwde locatie kunnen trainen, maar tegen eind juni zullen ze kunnen genieten van een splinternieuwe werpkooi. Tot zo lang moeten de werpers nog even op de tanden bijten en zich verplaatsen voor hun trainingen. Ze kunnen terecht in Izegem, Beernem of Eeklo."Voorzitter Greet Meulemeester van Houtland AC juicht de komst van de nieuwe werpkooi toe, maar blijft het spijtig vinden dat de bestaande kooi geen voorlopige herstelling krijgt. "We zijn ervan overtuigd dat wat oplapwerk niet veel zou kosten", zei ze recent in een reactie op de zaak. "Als de stad ons de toelating geeft, willen we die herstelling zelfs met de club financieren. We hebben een aantal mannen in ons bestuur die daar zeker raad mee weten. Maar aangezien het onze kooi niet is, kunnen we niet in gang schieten zonder dat de stad ermee instemt."De werpkooi bevindt zich aan het uiteinde van het stedelijke sportstadion, vlakbij het kruispunt van de Noordlaan met de Industrielaan.Raadslid Koen Sap (N-VA) wou weten waarom de brandverzekering van de stad niet kon tussenkomen. "Bij stormschade is zoiets toch mogelijk?" stelde hij. Ook vroeg hij wat erop tegen is dat Houtland AC op eigen kosten instaat voor de tijdelijke herstelling van de oude kooi.Schepen Dewulf: "We zijn geen voorstander van voorlopige herstellingen, want we willen kost wat het kost onveilige situaties vermijden. We opteren heel nadrukkelijk voor een nieuwe, duurzame en veilige kooi. En wat de verzekering betreft: die komt niet tussen voor stormschade aan installaties van een dergelijke hoogte."