Topsportzaal Porseleinhallen krijgt nieuwe valkuilen en tumblingbaan

© Getty Images
Redactie KW

Pas drie weken na de vorige gemeenteraad in Wevelgem mochten we vrijdagavond al terug virtueel aanschuiven voor een beperkte agenda. Daar werd onder meer beslist dat de turnhal in de Porseleinhallen nieuwe valkuilen en een tumblingbaan krijgt.

Op de agenda stond ook het opstarten van de procedure om de schoolmaaltijden de komende twee jaar weer aan de man te brengen. En dat voor een totaal van 243.354,80 euro.

Net zoals twee jaar geleden vroeg Groen via Carlo De Winter om vaker keuzemaaltijden aan te bieden op school. “Laat de kinderen de keuze om ook een vegetarische of een andere dieet maaltijd te nemen. Grote bedrijven zijn daar perfect toe in staat”, aldus raadslid De Winter.

Net zoals twee jaar geleden wimpelde schepen van Onderwijs Geert Breughe (CD&V) de vraag af. “We zijn overtuigd dat we met deze maaltijden een gezonde mix aanbieden. Geleidelijk aan veranderen we wel de verhouding aardappelen, vlees en gezonde groenten. Zodat de leerlingen daar ook leren aan wennen.”

Nieuwe valkuilen in Porseleinhallen

In 2007 werd de turnhal in de Porseleinhallen in gebruik genomen. Die wordt intensief gebruikt door turnclubs Go4Gym en Jong Moorsele, en ook door de leerlingen van het Sint-Pauluscollege. In het verleden werden de turnmatten en de turnvloer al vervangen. Nu zijn de valkuilen en de tumblingbaan aan de beurt. De drie valkuilen worden vernieuwd. Dat zijn de drie putten in de vloer die op die manier aangekleed zijn zodat ze de turners na een sprong of val van een toestel kunnen opvangen. Het gaat om de toestelvalkuil, de valkuil aan trampoline/tumbling/fasttrack voor sprong en de kleine valkuil bij de rekstok. De bovenste laag van de tumblingbaan wordt vervangen. Kostenplaatje: 110.644 euro (excl. btw).

Kerkenbeleidsplan

Bij het stemmen over de jaarrekeningen van de kerkfabrieken kwam opnieuw het kerkenbeleidsplan ter sprake. Zowel N-VA, SP.A als Groen onthielden zich om de jaarrekeningen goed te keuren. Zij hameren erop dat er nu eindelijk toch eens schot moet komen in dat ‘kerkenplan’.

Burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) zegt dat er ondertussen een goedgekeurd plan voorligt. Voor twee kerken loopt een onderzoek door een extern architectenbureau- voor Sint-Hilarius en Sint-Amandus. Het onderzoek zal resulteren in een verslag met de opsomming van een aantal mogelijke nevenbestemmingen. In 2020, voor het einde van dit jaar, zal normaliter het onderzoek en verslag afgerond worden.

We gaan ervan uit dat de speelpleinwerking deze zomer doorgaat

Schepen van jeugd Bas Surmont (CD&V) lichtte het convenant met Katjeduk speelpleinwerking toe. Het nieuwe convenant van Katjeduk VZW voor 2020 – 2025 werd goedgekeurd. “Die speelpleinwerking is er voor kinderen tussen 2,5 en 12 jaar, de werking kan op initiatief van Katjeduk uitgebreid worden voor jongeren tot en met 14 jaar. Katjeduk VZW zal de komende vijf jaar instaan voor de speelpleinwerking in Wevelgem gedurende de maand juli. Daarnaast is Katjeduk de eerste twee weken van juli ook actief in Gullegem. Op het speelplein wordt er de komende vijf jaar sterk ingezet op duurzaamheid, inclusie en toegankelijkheid”, aldus schepen Surmont.

Maar wat mogen we verwachten deze zomer, voegde hij er onmiddellijk aan toe. “We gaan er nog steeds vanuit dat de speelpleinwerking deze zomer doorgaat. Coronaproof natuurlijk. Vanuit Vlaanderen wordt er momenteel een draaiplan voor de speelpleinwerking uitgewerkt waar we op inspelen. Het wordt uitkijken naar de beslissingen van de Veiligheidsraad volgende week.” (SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.