Tom Vandenkendelaere leidt voortaan Young Members Network van EVP-Fractie

Foto JRE
Redactie KW

Op 26 en 27 maart wordt in het Europees Parlement de EPP Young Members Parliamentary Assembly georganiseerd. Deze bijeenkomst van jonge nationale parlementsleden en Europarlementsleden van de EVP-Fractie zal draaien rond jobcreatie en de Europese Jeugdgarantie.

Europarlementslid Tom Vandenkendelaere uit Roeselare zal de vergadering voorzitten. “In Europa is één op de vijf jongeren werkloos. Dit is onaanvaardbaar”, zegt hij. “Met de jongeren van de EVP-familie moeten we de handen uit de mouwen steken om onze generatie kansen op jobs, welvaart en vooruitgang te bieden. Het is onze plicht als jonge politici Europa opnieuw inspirerend te maken.”

Tijdens die vergadering wordt Tom Vandenkendelaere tevens aangeduid als coördinator van het netwerk van jonge Europarlementsleden, het EPP Young Members Network. Hij wil naar eigen zeggen de EVP-fractie tijdens de komende vijf jaar een jonger gezicht geven en de 40-tal jonge parlementsleden uit alle uithoeken van Europa beter met elkaar verbinden. In het najaar staat een eerste activiteit gepland in Oostenrijk. Die zal gaan over politiek en campagne voeren, en onder leiding staan van de 28-jarige Sebastian Kurz, die op die leeftijd al Minister van Buitenlandse Zaken is.

(JRE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.